Klädtjuvar ska utvisas efter avtjänat straff

Två män, 36 och 47 år gamla, använde preparerade påsar för att stjäla kläder i butiker i Linköping. Nu döms de till fängelse.

Tjuvarna använde preparerade påsar för att kunna stjäla kläder utan att bli avslöjade.

Tjuvarna använde preparerade påsar för att kunna stjäla kläder utan att bli avslöjade.

Foto: Polisen

Linköpings kommun2019-09-21 12:00

Den 15 augusti i år besökte de bägge männen butiken XXL på Norra Svedengatan. Butikskontrollanter följde männens rörelser i butiken och noterade att de verkade vara intresserade av dyrbara jackor. 

36-åringen och 47-åringen upptäckte dock att de var övervakade och lämnade snabbt butiken. De blev dock stoppade utanför butiken. 47-åringen bar på en preparerad påse. 

Polisen kom till platsen och grep de bägge männen. I duons bil hittades mängder av stöldgods och ytterligare en preparerad påse. 

Utredningen visade att 36-åringen och 47-åringen hade besökt flera butiker i Linköping samma dag. De hade bland annat stulit kläder till ett värde av drygt 28 000 kronor i butiken Intersport på Nygatan. De hade även stulit kläder till ett värde av närmare 15 000 kronor på Stadium på Nygatan. 36-åringen hade dessutom hunnit med att stjäla en flaska konjak, värd 600 kronor, på Systembolaget på Repslagaregatan. Männen var förtegna – men artiga i förhör. 47-åring sade bland annat följande: 

– Jag vill vara ärlig men jag kommer lämna min version under rättegången. Jag vill tacka för ett trevligt bemötande, det har känts som om jag är hos en bilförsäljare. Men idag vill jag inte svara på några frågor. Jag ber om ursäkt för det.  

Linköpings tingsrätt har nu dömt männen för stöld och förberedelse till stöld till fängelse i vardera fyra månader. Efter avtjänat straff ska männen utvisas ur landet. De förbjuds att återvända inom fem år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!