Misstänkt vill tacka för trevligt bemötande

De två männen, 36 och 47-år gamla, gick in i en butik med en preparerad påse. Nu har männen åtalats för en rad stölder.

Polisen tog en preparerad påse i beslag i samband med gripandet av de två männen.

Polisen tog en preparerad påse i beslag i samband med gripandet av de två männen.

Foto: Polisen

Linköpings kommun2019-09-03 14:00

Den 15 augusti i år lade butikskontrollanter märke till de två männen när de besökte butiken XXL Sport på Norra Svedengatan. Männen visade intresse för dyrbara jackor –  men tycks ha upptäckt att de hade ögonen på sig. Männen lämnade butiken utan jackor, men blev stoppade utanför butiken. Det visade sig att de hade en större påse med sig. Insidan av påsen var tejpad med folie. 

Polisen kom till platsen och grep de bägge männen. Utredningen visade att 36-åringen och 47-åringen hade besökt flera butiker i Linköping samma dag. Åklagaren anser sig kunna bevisa att männen stal kläder till ett värde av drygt 28 000 kronor i butiken Intersport på Nygatan. De anklagas även för att ha stulit kläder till ett värde av närmare 15 000 kronor på Stadium på Nygatan. 36-åringen ska dessutom ha hunnit med att stjäla en flaska cognac, värd 600 kronor, på Systembolaget på  Repslagaregatan. 

De bägge männen, som sitter häktade i väntan på rättegång, har nu åtalats för stöld och förberedelse till stöld. I förhör har de gjort vissa medgivanden.  47-åringen har varit tämligen fåordig i förhör: 

– Jag vill vara ärlig men jag kommer lämna min version under rättegången. Jag vill tacka för ett trevligt bemötande, det har känts som om jag är hos en bilförsäljare. Men idag vill jag inte svara på några frågor. Jag ber om ursäkt för det.  

Åklagaren har begärt att männen ska utvisas ur landet efter avtjänat straff och förbjudas att återvända inom fem år. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!