Nästa vecka får Ginning JVM-beskedet

På onsdag blir JVM-truppen offentlig. Med Adam Ginning? "Jag hoppas, men jag vet inte så mycket egentligen", säger Vita Hästens lån från LHC.

Adam Ginning (till vänster) hoppas få chansen i JVM-truppen som presenteras nästa vecka.

Adam Ginning (till vänster) hoppas få chansen i JVM-truppen som presenteras nästa vecka.

Foto: Christer Gustafson

Ishockey2019-11-29 07:00

Han spelade junior-VM ifjol i Kanada. Då åkte laget ur i kvartsfinalen mot Schweiz. Adam Ginning är gärna med i år igen. Truppen som ska spela för Sverige i Tjeckien över jul och nyår presenteras på onsdag.

Kommer Adam Ginning med bland de spelare som förbundskaptenen Tomas Montén tar ut?

– Det skulle betyda jättemycket. Det var otroligt kul att få vara med förra året och då vill man göra det igen, säger han.

Men några klara besked har han inte själv än. Åtminstone inte utåt sett.

– Jag hoppas, men jag vet inte så mycket egentligen. Vi får se vad som händer, det har ändå känts bra när jag varit iväg (med landslaget) även om det var lite tungt i början på säsongen i LHC. Det har känts bra nu när jag varit här i Vita Hästen också. Jag tror att de kanske hör av sig några dagar innan.

Du har inte hört något än i alla fall?

– Nej.

Han lånades ut till Vita Hästen för att få rejält med speltid. En av anledningarna till att han ville det var för att försöka slå sig in till JVM. Det är också över mästerskapet som utlåningen sträcker sig i första hand.

– Jag tror att det har varit bra för chanserna, här har jag fått spela mycket. 20 minuter per match. I Linköping spelade jag bara fem–sju minuter. Det är mycket mer man kan visa på så mycket mer istid och man får mycket mer självförtroende också.

I Vita Hästen har Adam Ginning lyft mer och mer, precis som laget som har sex raka segrar i hockeyallsvenskan just nu.

Ett bra facit.

– Vi gör det vi kommit överens om. Då är det svårt att komma in på oss och skapa målchanser. Vi har hållit oss till vårt spel utan att krångla till det.

Tror du att du har vunnit fansens förtroende nu, även om du är från rivalen LHC?

– Haha, jag vet inte, kanske litegrann i alla fall.

Har du kontakt med LHC under utlåningen?

– Lite, jag har pratat med dem någon gång men framför allt fokuserar jag på att vara här nu. Vi skulle höras mer efter jul så får vi se då om jag ska vara kvar här eller åka hem.

Vad vill du?

– Svårt att säga. Det är skitbra här och det har varit bra i LHC också även om jag inte fått spela lika mycket. Jag tror att vi kommer att komma överens om det som passar alla parter bäst, svarar Adam Ginning som först och främst ska hjälpa Vita Hästen att hålla i segersviten.

Och, eventuellt, spela ett JVM.

Därefter väntar besluten om framtiden.

Adam Ginning (till vänster) hoppas få chansen i JVM-truppen som presenteras nästa vecka.
Adam Ginning (till vänster) hoppas få chansen i JVM-truppen som presenteras nästa vecka.
Karta: Himmelstalundshallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!