"Tror att han kan förstärka City"

Hela åtta nervösa provspelare ville visa upp sig i Linköping Citys tröjor i träningsmatchen mot PSC Soccer.

Leonardo Garroz Novoa från AIK var en lovande spelare för City.

Leonardo Garroz Novoa från AIK var en lovande spelare för City.

Foto: Rebecca Candevi

Fotboll2019-11-19 21:49

Det var dock ett motståndarlag som kanske inte hade spetsen för att kunna ge Citys provspelare en helt rättvis bedömning.

– Vi kommer inte ta några beslut så här snabbt. Som det ser ut nu kommer jag i stort sett få behålla de spelarna jag vill. Tidigare har inte det hänt i City då man bytt ut startelvan varje år. Jag känner att vi gjorde en bra avslutning, så varför ska vi byta?, säger Linköping Citys manager Khalid Neshati. 

 Men samtidigt tog Citytränaren med sig flera positiva minnesbilder från 3–0-segern.

–  Sherko (Faiqi) är en bra spelare. Det är inte konstigt att han haft ett avtal med Sirius. Jag tror att han kan förstärka City. Sedan har Khalifa (Jabbie) mycket kvalitéer men är lite ringrostig. Enis Sali som kommer in är också en intressant spelare där framme som jag gillar. Han är kreativ och påhittig. Om han bara bygger på sig lite muskler och blir starkare kan det hända saker, säger Khalid Neshati, för att nämna några. 

I övrigt imponerade Citys ytterback Staffan Hedbäck som tagit stora kliv under tiden i klubben. 

– Han är en drömspelare att ha. Jag kan sätta honom på vilken position som helst och även på bänken i fem matcher, men han klagar aldrig. Han har utvecklats väldigt mycket och tagit vara på förtroendet när han fått det, säger Neshati. 

De spelarna som provspela var: Jonathan Larsson, Vaso Colic, Enis Sali, Laurence Bell, Leonardo Garroz Novoa, Sherko Faiqi, Khalifa Jabbie, Ousmane Diawara. 

Linköping Citys manager Khalid Neshati.
Linköping Citys manager Khalid Neshati.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!