RP föll klart: "Inte taktiskt optimalt"

Fyra raka baklängesmål direkt i inledningen. 3-10 efter en kvart. RP hade inget att hämta i bortamötet med Skånela.

Patrik Tosteberg blev RP:s bästa målskytt mot Skånela.

Patrik Tosteberg blev RP:s bästa målskytt mot Skånela.

Foto: Peter Jigerström

Handboll2019-09-22 17:55

– Vi försökte spela vårt spel och springa mer, men det blev ett för högt tempo som vi inte riktigt behärskade. Det var kanske inte taktiskt optimalt, vi hade behövt gå ner i varv emellanåt och spela mer gubbhandboll, sa RP-tränaren Magnus Oscarsson Söder.

Det är ingen nyhet att den allsvenska säsongen kommer bli tuff för ett ungt och oprövat RP. Efter premiärförlusten mot Tyresö gavs inga stora förhoppningar till poäng mot Skånela, och precis som väntat var hemmalaget minst ett nummer för stort. RP bjöd dessutom på det mesta i inledningen och gav bort många mål.

– Katastrofstart. Många tekniska fel och flera missade lägen. Vi blev för ängsliga och det blev stressigt, sa Magnus Oscarsson Söder.

Det var mer eller mindre avgjort redan efter 15 minuters spel då Skånela dragit ifrån till en 10-3-ledning. RP lyckades aldrig resa sig efter den starten och var inte nära att skapa spänning i matchen.

– Jag kan köpa att det blir så här. Vi har flera skador i truppen och dessutom Erik Kaliff borta på grund av lumpen. Vi har fått göra ändringar i laget och spelare har fått byta plats med kort varsel, sa Magnus Oscarsson Söder.

Skadeeländet förvärrades dessutom när Ludwig Isegren slog i huvudet och ådrog sig en trolig hjärnskakning. 

– Det kommer bli en utmaning den här säsongen, men så länge alla spelare vill bli bättre och vi har bra fart på träningarna tycker jag det är roligt, sa Magnus Oscarsson Söder.

Bästa målskyttar, RP: Patrik Tosteberg och Rasmus Samuelsson 4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!