De hörs på långt håll, när de kommer gående utanför matcharen Fisjt, som är döpt efter traktens högsta berg, i Adler tre mil söder om Sotji. "Böna" Hansson, "Svesse" Persson, Hasse Karlsson, Christer Andersson, Lars Svensson, Roger Nylander, Johan Lundberg och Torbjörn Jarnhed har varit på mästerskap från 1990.

De är onekligen en färgklick med skratt, sånger och en fotboll.

– Den här är guld värd, säger "Svesse".

Artikelbild

| Rimforsas egna VM-lag firar midsommar i Ryssland med sång och skratt i den olympiska parken i Adler - tre mil söder om Sotji - dagen före rysaren mot Tyskland.

Fotbollen bär VM-nationernas flaggor och gänget från Rimforsa jagar autografer från supportrar från de alla länder.

– Vi fick en från Panama precis, men den flaggan saknades så han fick skriva på ventildelen, säger "Svesse".

– Det retar mig att vi inte har någon från Island. Vi umgicks med ett 1000-tal häromkvällen, men då hade fotbollen fått ledigt och var kvar på rummet. Den har varit en fantastisk dörröppnare. Vi har spelat med hela världen under VM.

Den här dagen har de med extra packning med sig till det svenska midsommarfirandet vid stranden utanför arenan.

– Det blir ingen midsommar utan det här, säger Hasse Karlsson och räknar upp färskpotatis, sill, bröd, kokta ägg, rysk (!) kaviar, jordbgubbar och dryck.

Plötsligt kommer de fram några ryssar och ber gänget ställa upp på bild vid VM-maskoten nedanför den olympiska facklan, som brann här under vinter-OS 2014.

– Så här har det varit hela tiden. Vi har blivit kändisar här, säger "Böna" och skrattar.

På vägen från Nizhni Novgorod, där Sverige besegrade Sydkorea i premiären med 1–0, stannade de till och såg värdnationens imponerande 3–1-seger mot Egypten.

– Vi sjöng med i den ryska nationalsången, men med orden från en svensk snapsvisa. De blev otroligt imponerande att vi kunda sången. Det körde dock ihop sig, när vi kom till andra versen. Den hade vi inte.

De flyger hem på söndag morgon.

– Man var lite orolig att det skulle bli problem med allt resande och byten, men det har gått riktigt bra hela vägen. Vi reser med lätt packning, säger "Böna".

Till nästa mästerskap kan de, kanske, få sällskap av landlagschefen Lars Richt, som är från Rimforsa och känner många i det här gänget.

– Vi brukar försöka träffas under ett mästerskap, men det är inte alltid så enkelt. Lasse vill nog gärna komma med oss, när han slutar i landslaget nu. Vi får se, men han har en god chans, säger Hasse och ler.