"Nu känns det att vi kan hota alla lag"

Förlust med uddamålet och inga poäng med sig hem i bussen. Men Libk-tränaren Johan Astbrant var nöjd med många saker ändå.

Martin Karlsson var som vanligt stark i det fysiska spelet, men Libk fick ändå väna hem från Mullsjö utan poäng efter förlust med 3-4.

Martin Karlsson var som vanligt stark i det fysiska spelet, men Libk fick ändå väna hem från Mullsjö utan poäng efter förlust med 3-4.

Foto: Peter Calén

Innebandy2019-12-04 21:46

– Vi gör en riktigt bra prestation men faller till stor del på individuella misstag. 

Det blev förlust med 3-4 där det tog ända till den sista perioden innan målskyttet lossnade. Ett mål på de två första perioderna var resultatet av två defensivt skickliga lag och två storspelande målvakter, för Libk Andreas Blom.

Mullsjö hade med sig 1-0 in till sista perioden, Olli Laine kvitterade på ett långskott som inte såg helt otagbart ut, men glädjen över målet stod sig inte särskilt länge.

Det tog nämligen bara 48 sekunder innan Mullsjö var i ledning igen. Efter det fick hemmalaget 3-1 när Libk precis blivit fulltaligt efter en olycklig utvisning på Ondrej Nemecek och 4-1 av bara farten 14 sekunder senare.

Då trodde säkerligen många att Libk skulle vika ner sig.

Men icke.

Efter två snabba mål av Olle Abrahamsson när Libk chansade och tog ut målvakten så blev det riktigt spännande på slutet. Libk hade mer än en minut på sig att även kvittera och chanser saknades inte. Tvärtom.

Men det blev inga fler mål och istället för poäng fick man vända hem med en hedersam förlust.

– Man kan aldrig vara helt nöjd när man förlorar, men självklart finns det många bra saker att ta med sig härifrån, säger Johan Astbrant.

Han funderade en stund och fortsatte:

– Det syntes ju tydligt hur övertaggade Mullsjö var. De spelade ju mer för att slå Gillek (David, nye Libk-tränaren) än för att ta hem tre poäng till tabellen. Att vi då lyckades reda ut anstormningen i början var starkt. 

 – Men målen vi släpper in är till stora delar resultat av små missar i detaljer och vi måste lära oss att både träna och spela med högre kvalité. Slår vi en dålig passning på träning är risken större att vi gör det också på match.

Snart har halva serien gått och mycket har hänt med utvecklingen av laget. Många saker har blivit bra mycket bättre.

– Jag sa det till grabbarna efter matchen, att jämför vi den här prestationen med några vi hade i början av säsongen så är det här miltals bättre. Jag tror att polletten trillade ner nånstans när vi mötte Växjö hemma för ett tag sen, då förstod många vad som krävs för att vinna innebandymatcher.

Astbrant har hela tiden pratat om att laget är inne i en utvecklingsfas och att man kommer bli starkare ju längre säsongen går.

– Nu känner jag att vi kan hota alla lag om segern, så var det inte för någon månad sen.

Matej Jendrisak hade flewra bra chanser att göra mål, men fick inte in bollen.
Matej Jendrisak hade flewra bra chanser att göra mål, men fick inte in bollen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!