Det är 25-årige Oliver Bergman som skrivit på för division 2-spel i Motala AIF 2019.

– Det är en fantastisk värvning för klubben. Oliver har otroligt bra karaktär, är extremt hängiven och har en riktigt proffsig attityd. Vi tror han kommer tillföra mycket till truppen och vara en respekterad röst i omklädningsrummet. En ung målvakt på 25 år som var ordinarie i Oskarshamn i division 1 ett par säsonger och gjorde det riktigt bra innan han värvades till Brage i superettan, beskriver Maifs sportslige ledare Daniel Soner.

Oliver Bergman kommer från Karlskrona från början, men gick fotbollsgymnasiet hos Kalmar FF:s akademi. Sedan blev det A-lagsfotboll i Nybro och efter det två division 1-säsonger med Oskarshamn. Det gångna året har han varit andremålvakt i Brage i superettan.

Nu flyttar han till Linköping där han ska jobba som idrottslärare på en lågstadieskola och med Linköping som bas ska han pendla till Motala. Ett flerårskontrakt är skrivet och han ansluter till Maif kring 10 januari då nye tränaren Christer Persson drar i gång träningen.

– Maif har en spännande resa framför sig. Alla vet att de har förutsättningar att klättra och det lockar mig. Jag vill bidra till klättringen, säger Oliver Bergman till Sporten.

Bergman har haft lite kontakter med nuvarande Maif sedan tidigare. Bland annat provtränade han med Öster och tränade där ihop med Maifs damtränare/målvaktstränare Hasse Anderzon.

Nu ser Bergman fram emot en två veckor lång hockeyresa till Ottawa i Kanada. Brorsan Julius Bergman spelar i AHL i Ottawas organisation.

– Det ska bli riktigt kul att få uppleva, säger Maifmålvakten.