Lundin glänste när det behövdes: "Kändes bra"

En stark defensiv har varit framgångsreceptet för IBF Linköping tidigare år och kommer nog bli det den här säsongen också. Efter 2–2 mot Örebro var det bland annat målvakten Viktoria Lundin som såg till att det i alla fall blev en poäng till Linköpingslaget.

IBF:s målvakt Viktoria Lundin hade ett bar fokus matchen igenom.

IBF:s målvakt Viktoria Lundin hade ett bar fokus matchen igenom.

Foto: Rebecca Candevi

Innebandy2019-09-22 15:08

Högt tempo, tuffa närkamper och ett starkt försvar från båda lagen. Trots att det inte var någon målfest i mötet mellan IBF Linköping och Örebro var det en underhållande premiärmatch i Folkungahallen. Efter en missad straff av IBF:s lagkapten Evelina Nydén tidigt i matchen dröjde det ända till klockan stod på 19:44 för att nollan skulle spräckas. Resultatet 0-1 höll sig länge och hemmalaget hade svårt att hitta till nät trots bra spel. 

– Visst är det frustrerande när inte bollarna framåt sitter men samtidigt var det en bit kvar på matchen och vi kände oss inte jättestressade. I och med att målet kom så pass tidigt var det bara att hålla lugnet, säger IBF:s målvakt Viktoria Lundin. 

I början av tredje kom sedan 1-1-målet och snart skulle IBF ha vänt underläget när Evelina Nydén fick chans på revansch efter sin missade straff. Den tog hon genom att snyggt trycka upp bollen i krysset. Men snart kvitterade nykomlingarna Örebro och även efter förlängningen stod det 2-2 på tavlan.

– Det var mycket fram och tillbaka och mycket chanser åt båda håll. Jag tycker vi spelade bra. Vi kanske kunde steppat upp lite i början av matchen men vi steppade verkligen upp mot slutet, säger Lundin. 

 Båda lagen hade flera vassa lägen för att kunna avgöra. Men när Örebro fick sina chanser var Viktoria Lundin där och visade klass med sitt målvaktsspel. 

– De kassarna som satt var inte så mycket att göra åt så det kändes bra för att vara första matchen, säger hon och ler. 

Det känns som er defensiv är ert starkaste kort även i år. 

– Ja, det har varit så länge och vi har haft lite problem med skyttet. Men efter att vi tog tag i det blev det mycket bättre nu, avslutar Lundin. 

Viktoria Lundin.
Viktoria Lundin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!