Worge Kreü vill ta en ordinarie plats i A-lag

Mot Malmö fick LHC-junioren William Worge Kreü, 19, förtroende och spelade bra utefter sina förutsättningar. Nu åker han med upp till Leksand och hoppas kunna ta en ordinarie plats från start. "Det är ännu en dröm som går i uppfyllelse", säger han.

William Worge Kreü gjorde en bra match senast med A-laget och har matchats med Hampus Larsson på träning.

William Worge Kreü gjorde en bra match senast med A-laget och har matchats med Hampus Larsson på träning.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-10-11 18:00

Under fredagen blev det klart att LHC:s nyförvärv Adam Helewka är spelklar och kommer matchas med Patrik Lundh och Broc Little som är tillbaka från skada. En till LHC-are som är spelsugen är junioren William Worge Kreü som gjorde en bra match mot Malmö senast då han blev inkastad i hetluften och fick drygt sju minuters speltid. 

– Det kändes bra. Jag kände mig pigg och spelade hårt och rejält som jag vill göra. Publiken var fantastisk så det var inte heller svårt att få upp adrenalinet om man säger så. Jag försökte att spela enkelt och inte krångla till det så mycket, säger William Worge kreü och ler. 

Vad fokuserar du på när du går in i A-lagsmatcherna nu? 

– Framför allt att sätta första passen på bladet. Även att smälla på och spela lite fult, vilket är det jag är till för. Sedan kommer offensiven i andra hand och det är något som jag jobbar på varje dag, säger Worge Kreü. 

Under träningarna inför Leksandmatchen har den långe LHC-backen som mäter 197 centimeter från marken matchats med Hampus Larsson – något Worge Kreü är nöjd med. 

– Det känns jäkligt bra faktiskt. Han är enkel att lira med och han snackar mycket där ute. Det har inte varit svårt att komma in i det och han har hjälpt mig väldigt mycket. Han har det lätt i egen zon och det hjälper en hel del att spela med en sådan grabb, säger han. 

Junioren har varit med och tränat med A-laget under hela försäsongen och har därför lärt känna spelarna i laget sedan tidigare. På grund av det är det inte ett lika stort steg för honom att ta klivet in i truppen. 

– Man känner grabbarna och är därför inte lika nervös som man var för kanske två år sedan och gjorde sin första träning. Nu känner man alla i laget och det är en helt annan grej. Det är mer normalt att kliva ut på isen med dem nu så man är inte nervös under varje ispass. Det underlättar en hel del. 

Mentalt då. Hur ser du på att kanske få spela med A-laget i en match och sedan J20 i en annan? 

– Nej, det är inget större problem för mig. Min tanke i somras var att träna med A-laget och spela matcher med J20. Men det har gått bra så jag har fått vara med här uppe. Det betyder fler matcher och mer istid vilket gör att man utvecklas. Jag har inte bråttom utan tar det hellre sakta och säkert. 

William Worge Kreü.
William Worge Kreü.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!