Säkra Junland snarast möjligt

Jonas Junland.

Jonas Junland.

Foto: Peter Jigerstrom

Krönika2019-12-04 20:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Backstjärnan Jonas Junland säger själv att han inte blir kvar i Lausanne och det känns allt närmare en återkomst till Linköping HC. En drömvärvning i så fall. LHC vill, Junland vill och det enda som kan sätta stopp lär vara ett riktigt lukrativt förslag från någon annan schweizisk klubb. Om nu Niklas Persson & Co i LHC-ledningen fått samma indikationer är det ingenting att tveka om utan bara att lägga full kraft på att göra klart med ett längre avtal.

Redan nu.

Och att presentera det så fort som möjligt.

Efter en på många sätt tuff höst med utsatt läge efter alldeles för många förluster behövs ett positivt budskap att sprida. En stark värvning skulle ge optimistiska signaler, visa att Jonas Junland hör till dem som tror på den satsning som görs och ett sådant symbolvärde ska definitivt inte underskattas i det läge som just nu är.

Det är en skön profil, prestigevärvning och blivande lagkapten som behövs och som visar att klubben menar allvar.

Låt vara att den här säsongen mer än något annat handlar om att undvika kval och se till att ha två lag bakom sig, men med satsningen för nästa år redan igång inbillar jag mig att det blir lite lättare att andas under vad som kan bli en svår vinter och vår.

Inte minst för hårt prövade supportrar.

Okej att det är tufft, men nu biter vi ihop, samlar kraft och håller ut för bättring väntar runt hörnet.

Ungefär så.

Den typen av känslor ska inte föraktas.

Av de spelare som har utgående kontrakt skulle jag också till att börja med se till att förlänga med Jaakko Rissanen och Olle Lycksell. Övriga har först en del att bevisa under resten av säsongen.

Per Bergsten
Per Bergsten