Robertsson: "Blev ett jävla hallå kring den"

Efter flera tunga förluster ser det ut som Linköping HC kommer göra en del förändringar i laget.

Bert Robertsson.

Bert Robertsson.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-12-04 13:30

LHC:s forwards- och centersida är överbefolkat – men av onsdagsträningen att döma verkar Mikael Frycklund få chansen på nytt. Han matchades tillsammans med Jarno Kärki och Axel Ottosson. 

– Vi har väldigt många spelare att tillgå på centersidan framförallt, men chansen är stor att Frycklund spelar, säger Bert Robertsson och ler. 

Jag såg att du körde lite extra med honom tidigare i veckan. Vad tränade ni på? 

– Vi tränade på att hålla balansen och åka skridskor. Det är små tekniska grejer som kan vara bra att ha koll på. Speciellt när det är så mycket spel runt sargerna. Det var en teknisk detalj som vi prata om. 

Tillbaka i träning är Dan Pettersson som varit utlånad till Västervik för att få matchspel efter sin skada. Av träningen att döma slåss han om den sista forwardsplatsen med Sebastian Karlsson och Robin Johansson.

– Vi kommer ta beslut om laget på matchdagen. Vi har mycket folk och det är en bra situation men samtidigt måste vi ta beslut som är ganska obekväma. För spelarna är det en kamp för att få spela vilket i slutändan är bra som vi ser det. Så tanken med Dan är att han är spelbar helt enkelt. 

Det såg ut som Dan matchades som extraforward. 

– Vem som är extra och inte har en mindre betydelse. Alla som är med på isen är en del av laget, säger Robertsson. 

Nu blir det alltså för LHC-tränaren  att ställa upp med bästa möjliga manskap mot sin tidigare klubb, Skellefteå AIK, på nytt. Den här gången på hemmaplan. 

– Jag har den premiären ur världen redan så det är inga konstigheter. Det är en match som ska vinnas, säger Robertsson. 

Du borde väl ha någon ingång på Skellefteå för att du varit där tidigare? 

– Ja. Det är som vanligt. Man känner vissa lag bättre än andra och jag har rätt bra koll på dem. Jag gissar att de har bra koll på oss också. Det är en tillspetsad match där vi behöver våra poäng och de behöver deras. Jag vill inte göra en större grej av det än så. Den här premiärmatchen är överstökad och det blev ett jävla hallå kring den, avslutar Robertsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!