Persson: "Vi behöver alla spelare"

Skadeläget har ljusnat – men någon utlåning är inte aktuell för LHC. "Inte just nu i alla fall", säger Niklas Persson, general managern.

Nyförvärvet Mikael Frycklund har tillfälligt hamnat utanför LHC-laget.

Nyförvärvet Mikael Frycklund har tillfälligt hamnat utanför LHC-laget.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-10-14 13:46

Efter tuffa säsongsstarten var lördagens 5–2-seger i Leksand en välkommen framgång för Linköping HC.

Med debut för nyförvärvet Adam Helewka och Broc Little tillbaka efter skada betydde det att Axel Ottosson hamnade på bänken och Mikael Frycklund på läktaren. Lägg därtill att Dan Pettersson på måndagen gjorde sin första hela träning med laget efter vårens knäoperation och att Arvid Costmar är på väg tillbaka efter hjärnskakning.

Det betyder sexton LHC-forwards i truppen.

– Det är bara bra med konkurrens. Den behövs på samma sätt som vi behöver alla spelare, säger Niklas Persson.

Kan det bli aktuellt att låna ut någon?

– Just nu är det inte aktuellt. Det får vara så här ett tag nu i alla fall. Sen får vi se hur många som är hela och friska om en vecka eller två. Med tanke på hur det sett ut tidigare under säsongen vet man att det kan förändras snabbt med skador och sjukdomar. Det är nästan alltid någon som inte är hundra och det har inte varit någon match där vi haft alla tillgängliga.

Joe Whitney saknades på måndagspasset på grund av bekymmer med en hand, men där är tron att det inte ska handla om någon längre frånvaro.

– Med tanke på att det inte är match förrän torsdag kunde han få någon dags extra vila, säger Bert Robertsson, tränaren.

När hoppas du på Dan Pettersson i spel?

– Han har varit borta länge, så där får vi räkna med några veckor till.

Även på backsidan har han just nu gott om spelare att tillgå trots att både Mattias Bäckman och Anton Björkman är långtidsskadade och att ytterligare en försvarare är på ingång. Under senaste tiden har unga trion Adam Ginning, William Worge Kreu och Simon Lundmark alternerat och även spelat med juniorlaget.

– Vi har gått runt lite. Det är nyttigt att få mycket speltid och en annan roll än vad de har i SHL, säger Niklas Persson.

Ingen utlåning på gång där heller?

– Det är samma där. Inte just nu. Det kan finnas möjligheter till det senare, men nu tycker vi att det fungerar bra. Viktigast är att  killarna förstår att det är för att hjälpa dem och inte tar det som ett straff att få spela med J20 ibland. 

Inga problem med att vara så många spelare på isen på träningarna?

– Efter ett tag, kanske. Men så här i början är det inga problem alls.

Något nytt om backvärvningen?

– Nej. Vi fortsätter att försöka hitta så rätt som det bara går.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!