Nyförvärven låg bakom den första LHC-vinsten

Nyförvärven visade vägen till säsongens första seger för Linköping HC i SDHL-hockeyn.

Zoe Hickel gjorde ett av LHC-målen mot AIK.

Zoe Hickel gjorde ett av LHC-målen mot AIK.

Foto: Peter Jigerström

Ishockey2019-09-14 17:37

– Skönt att få en seger och skönt att tre av nyförvärven fick göra sina första mål. Det har varit mycket snack om att vi tappat så mycket offensiv kraft, men vi har både nya och gamla som kan kliva fram i stället. Det visade vi nu, sa Madelen Haug Hansen.

Överraskande förlust mot SDE i premiären – och så en mardrömsstart med tidigt 0–1-underläge mot AIK innan matchklockan gjort ett helt varv i Saab arena. Då såg det inget vidare ut för LHC-damerna, men vändningen kom snabbt. 4–1 i andra matchen för säsongen var en skön och efterlängtad framgång för topptippade LHC, som var mycket mer aktivt, rörligt och aggressivt. 

– I första matchen kom vi inte alls upp i den nivå som vi vill. Nu studsade vi starkt tillbaka och hade mer energi. Den här serien har blivit så tuff att du måste ha det för att vinna. Bara kul att det krävs mer av oss, sa Haug Hansen.

Den här gången blev det också utdelning på det som skapades med flera riktigt snygga mål.

Inte minst i andra perioden där först Zoe Hickel prickade nättaket med ett välplacerat handledsskott och Lene Tendenes avslutade med att skicka in 4–1 i öppet mål efter norska landslagskompisen Haug Hansens öppnande passning. Framförallt kedjan med Hickel, Pernilla Winberg och Saana Valkama snurrade friskt med alltmer vilsna motståndare.

Målskyttet var det dock en annan Hickel som öppnade, nämligen lillasyster Tori som satte viktiga kvitteringen i första perioden. 

Sedan tog det bara en dryg minut innan Vilma Tanskanen, ny i laget även hon, gjorde 2–1. 

– Nu spelade vi som vi vill göra. Det sätter sig mer och mer, sa Madelen Haug Hansen.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!