Nya kedjan visade vägen för LHC

Nya förstakedjan med Broc Little, Jaakko Rissanen och Patrik Lundh visade vägen offensivt och Jonas Gustavsson var stabil i målet. Därmed kommer LHC gå in i säsongen med en 4-1-seger i bagaget från genrepet mot HV71.

Jonas Gustavsson stod för en bra insats i LHC-målet.

Ishockey2019-09-08 18:02

Onekligen har det varit en tung försäsong för LHC och målskyttet har inte lossnat för laget. Dessutom har de haft stora svackor i matcherna som straffat sig hårt. I genrepet mot HV71 testades en ny kedja där Broc Little, Jaakko Rissanen och Patrik Lundh fick kampera ihop. Det visade sig bli en hit där bland annat Patrik Lundh såg pigg ut i anfallsspelet.

I det stora hela var det också ett piggt och energiskt Linköping som klev in i Kinnarps Arena. De fick stopp på HV i ett tidigt skede av omställningarna och kunde styra motståndarna på ett bra sätt. HV71 hade dock ett friläge och ett öppet läge som i nio fall av tio hade varit mål. Den här gången satt dock inte pucken i nät och istället var det LHC som gick upp i en 1-0-ledning med Sebastian Karlsson som målskytt.

Till slut fick också den nya förstakedjan presentera sig. Med fart och ett högklassigt anfall levererade Lundh en pass över centrallinjen som gjorde att HV-målvakten Jonas Gunnarsson inte hängde med i förflyttningen, och Little kunde trycka in pucken i ett öppet mål.

I andra perioden fick HV ett guldläge att vända då LHC hade Adam Ginning i utvisningsbåset sedan slutet av första perioden och de också åkte på ytterligare en utvisning vid periodstarten. De lyckades dock inte få hål på Linköping i fem mot tre och bortalaget växte sig starkare av att ha lyckats hålla undan. Det blev sedan ett svängigare spel och stundtals var det inget av laget som hade något speciellt grepp om matchen. HV började anfall mycket en mot en med spelare som gick in själva mot mål. Men när de farliga HV-lägena väl var framme var stolpen eller Jonas Gustavsson där - igen. Med några minuter kvar av perioden fick även Olle Lycksell presentera sig igenom ett snyggt direktskott där passen levererades av Mikael Frycklund.

I tredje perioden hade LHC kontroll på spelet samtidigt som HV, mer och mer krampaktigt, försökte hitta vägar till mål. Till slut kunde dock ett hårt kämpande hemmalag spräcka nollan några sekunder efter att Linköping blivit fulltaliga efter ett box play. Hemmalaget fick ny energi och började pumpa på mer framåt – och LHC tog timeout för att lugna ner spelet. Tempot sjönk en aning och mot slutet blev LHC lite stillastånde. Men ner HV tog ut målvakten satte Patrik Lundh säkert 1-4 i öppen kasse. En stabil laginsats av LHC.