"Vi kanske har tränat för hårt"

Bert Robertsson tog på sig förlusten mot Luleå. "Vi kanske har tränat för hårt", sa LHC-tränaren.

Broc Little.

Broc Little.

Foto: PETER HOLGERSSON

Ishockey2019-11-30 20:12

För andra matchen i rad förlorade Linköping HC med 1–3 i SHL-hockeyn. För andra matchen i rad klagade Bert Robertsson efteråt på att det saknades energi i laget.

– Vi hade dålig energi under i princip hela matchen, sa Robertsson.

Hur kan det bli så?

– Jag får nog ta på mig det. Vi har kanske tränat för hårt.

Tycker du att det såg så ut?

– Jag tycker att det var dålig energi i starten på den här matchen och jag tyckte att det var dålig energi i starten på förra matchen. Vi skapade mycket energi i slutet av båda matcherna, så uppenbarligen fanns det kräm kvar i benen då. Vi hade behövt den pushen tidigare. Men jag får nog som sagt ta på mig det.

En, två, tre och nu fyra förlustmatcher i rad för Linköping HC i SHL-hockeyn. Fortsatt på rätt sida om kvalstrecket i bottenkampen, men efter Leksands seger tidigare under lördagen krympte marginalerna ytterligare. Det blev 1–3 (0–0, 0– 1, 1–2) i hemmamötet med formstarka topplaget Luleå och det var siffror som till rätt stor del talade om hur det såg ut.

Tajt och hårt jobb åt båda håll, men ett hemmalag som egentligen inte kom någonstans framåt.

På fyra förlustmatcher har inte LHC gjort mer än ett mål i någon av dem.

– Du såg samma match som jag. Vad hade vi efter två perioder? Fem skott på mål...då är det inte lätt att vinna, sa Broc Little.

Amerikanske forwardsstjärnan suckade tungt efter femte matchen i rad utan mål för hans del.

Nu hade han matchens första riktigt heta målchans när han i andra perioden spelades fri av Andrew Gordon, men läget missades och sedan var det inget snack. Isac Brännström spräckte nollan i slutet av perioden och i den tredje kom 0–2 genom Arttu Ilomäki efter Filip Karlssons grova miss och 0–3 genom Nils Lundqvist i numerärt överläge. Utöver Littles öppna läge skapades inte mycket konstruktivt framåt. 

Tretton skott på mål totalt är inga smickrande siffror.

Förre LHC-keepern David Rautio var inte långt i från att nolla sitt gamla lag, men kunde inget göra när Andrew Gordon satte pucken högt i fem mot fyra med drygt fyra minuter kvar. Men precis som mot Brynäs häromsistens kom tröstmålet för sent och Luleå höll undan.

Broc Little sa:

– Det finns ingenting som kommer enkelt för oss just nu. Mer och mer har vi listat ut hur vi ska spela i defensiven, men de senaste veckorna har det i stället tagit udden ur vår offensiv. Vi måste hitta ett sätt att jämna ut det där. 

Hur då?

– Genom att gå för det och hitta sätt att spela mer med pucken. Du måste ta dina chanser ibland. Det kan bli ett och annat misstag, men då har du i alla fall försökt och då får någon annan täcka upp. Just nu är vi så rädda för att göra misstag och spelar mer för att inte förlora än för att vinna. Det går inte.

– Det är enkelt att sitta här och säga, men du såg det själv. Vi spelade Luleå i händerna genom att inte hota eller utmana tillräckligt.

Hur frustrerande är det?

– Mycket. Vi vill så klart vinna och spela mer i motståndarnas zon. Men vi kan inte göra det genom att hålla det enkelt. Vi behöver våga lite också. 

Är du orolig?

– Vad ska jag svara på det? Vi måste börja samla poäng, det förstår alla, och vi kan inte bara säga det. Vi måste göra det också. Jag önskar att jag hade bättre svar på dina frågor, men tyvärr har jag inte det, sa Broc Little.

Bert Robertsson.
Bert Robertsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!