LHC tappade ledning – men vann ändå

Det var fullträffen som LHC längtat efter i SDHL-hockeyn.

Haruka Toko.

Ishockey2019-10-12 19:51

Det har knappast undgått någon hockeyintresserad att Linköpings HC:s damer inlett oväntat svagt med bara sju poäng av 21 möjliga i serieupptakten. På lördagskvällen var det repris på vårens SM-final mot Luleå i Piteå – och då kom två poäng som med tanke på matchutvecklingen borde ha varit tre.

Överraskande ledning med 3–0 efter nästan halva tredje perioden – men på mindre än fem minuter lyckades hemmalaget, eller rättare sagt tremålsskytten Petra Nieminen, vända till 3–3 och rädda oavgjort. Det betydde förlängning och där hade det gått 56 sekunder när Madelen Haug Hansen framspelad av Lene Tendenes och Anna Kilpponen skickade in avgörande 4–3-målet.

Dessförinnan var det Linnea Johansson som tidigt spräckte nollan i första perioden, Tori Hickel utökade och i andra perioden kom även 3–0 när japanska centern Haruka Toko svarade för säsongens första fullträff. Två mycket starka perioder av LHC som då dominerade klart.

Resten vet ni.

– Vi håller oss till vår matchplan och alla spelare chippar in, vi spelar tajt i både med och utan pucken. I den tredje perioden blir det ett ställningskrig och vi får slita väldigt mycket i boxplay, men Luleå tar chansen att komma in i matchen. Viktigt att vi får med oss extrapoängen till slut, det var vi väl värda. Alla krigar jättehårt, sa Madeleine Östling, tränaren, till klubbens hemsida.

På söndagen väntar nästa match för LHC – som saknade landslagsveteranen Pernilla Winberg – under helgens Norrlandsturné: mot Modo i Örnsköldsvik.