LHC tappade ledning i premiären

Ledning efter halva matchen – men Linköping HC blev utan poäng i SHL-premiären.

Ishockey2019-09-14 20:23

Det såg lovande ut när Robin Johansson styrde in 2–1 i andra perioden. Men fortsättningen på Hovet tillhörde Djurgården som till slut vann med 4–2 inför en jublande hemmapublik på Hovet.

Jaakko Rissanen fick tidigt ett jätteläge, men fick inte lyft på pucken den gången. Men i slutet av första perioden var det ändå finländaren som spräckte nollan när han skickade in en retur i nättaket efter ett första skott av Broc Little. Det var en inledning i bra tempo och länge en till stora delar jämn match.

LHC spelade uppoffrande och försvarsstarkt, men i andra perioden började puckarna ramla in bakom Jonas Gustavsson. Med bara någon minut kvar av perioden lämnade Niclas Bergfors ensam framför mål och skickade in 3–2. För första gången var hemmalaget i ledning.

Dessförinnan hade Michael Haga styrt in 1–1, Robin Johansson fixat ny LHC-ledning och Manuel Ågren satt 2–2.

– Om den första perioden var vår så tycker jag att vi ger bort den andra till Djurgården, sa Robin Johansson till C More.

Öppet läge inför slutperioden, men Djurgården hade tagit över och kändes tyngre och starkare. Linus Hultström dunkade in 4–2 med ett skott i krysset och där och då kändes det avgjort.

LHC drabbades av ett tungt avbräck när Mikael Frycklund i andra perioden fick en tuff tackling av Albin Grewe. Den såg ut att ta mot huvudet och Frycklund tvingades utgå. Hur allvarligt smällen är oklart i skrivande stund, men med tanke på att 26-åringen åkte på en liknande smäll mot Örebro för några veckor sedan finns förstås en risk att han blir borta ett tag.

Insläppta målen till trots gjorde Jonas Gustavsson en hel del vassa parader. Framåt var Broc Little bäst tillsammans med överraskningen Robin Johansson. Den sistnämnde har främst defensiva uppgifter, men gjorde med sin aggressivitet det nu bra även åt andra hållet