Kapten hyllad av tränaren: "Klippa"

LHC-tränaren Bert Robertsson hyllade en spelare lite extra efter vinsten i Leksand: backen Eddie Larsson.

Bert Robertsson

Bert Robertsson

Foto: Peter Jigerström/arkiv

Ishockey2019-10-12 21:27

– En klippa, sa Robertsson om sin lagkapten.

5–2 i borta- och bottenmötet var en minst sagt välkommen framgång för hårt prövade Linköping HC, som inlett svagt, men som nu i alla fall kravlade sig över kvalstrecket i SHL-hockeyn. Bert Robertsson var nöjd med mycket, men fastnade vid Eddie Larsson.

Som lagkapten har 28-åringen fått en del tung kritik under säsongsstarten, men nu tillhörde han en av lagets bästa spelare.

– En klippa och det var han mot Malmö också. Han tog verkligen stort ansvar och gjorde allt rejält och bra, sa tränaren.

Men det fanns förstås även annat som han var belåten med. 

– Det här behövde vi. På riktigt. Att få vinna borta och att få göra många mål. Det var många bitar som föll på plats och då blir det här livet lite enklare att leva. Men det var en vinst och vi behöver många fler, sa Bert Robertsson.

LHC var stundtals illa ute i första perioden, men kom undan med 3–2-ledning sedan Olle Lycksell haft stor del i samtliga tre mål och i den andra perioden var det mycket som plötsligt blev mycket bättre.

– Bästa vi gjort så här långt. Hur vi hanterade pucken, hur vi vann närkamper och hur vi visade ett helt annat attackpsyke än tidigare. Det föll väl ut och gav också ett helt annat självförtroende. Sedan var vi uppoffrande och osjälviska när så behövdes, sa Robertsson som inte heller kunde undgå att hylla trion med ovannämnde Lycksell, Filip Karlsson och Henrik Törnqvist som alla gick plus tre i Tegera arena.

– Jag tycker att de har gjort bara saker hela säsongen och nu fick de verkligen utdelning också. Det syns att de trivs tillsammans.

Adam Helewkas debut?

– Bra. SHL är en tuff och svår liga, men han växte in i det mer och mer, sa Robertsson innan han satte sig på bussen för 35 mils hemfärd på krokiga vägar till Linköping.

Med en seger i bagaget kändes det rätt överkomligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!