"Jag får väl den där kängan ändå"

En tung 0–3-förlust mot Djurgården senast. Sex raka förluster med 23 insläppta mål. Det går onekligen tungt för LHC:s SDHL-lag. Samtidigt har flera juniorer fått chansen att visa upp sig.

LHC:s Annie Sjöstrand, som blev uppflyttad från juniorlaget inför säsongen.

LHC:s Annie Sjöstrand, som blev uppflyttad från juniorlaget inför säsongen.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-11-19 20:00

– Det är klart att vi hade mått bättre med lite fler vinster. Sen finns det förklaringar. Fast vi är i mitten på november har vi inte ställt upp med ett fullt lag ännu. Jag vet inte hur många lag i SDHL som haft det så tufft med skador som vi, säger LHC:s tränare Madeleine Östling. 

Med skador på tongivande spelare, och där även Ingrid Morset utgick med en överkroppsskada mot Dif, har flera juniorer fått chansen som ordinarie i LHC:s SDHL-lag. Senast var det Solveig Gisler, 16, och Marthe Brunvold, 18, som fick chansen. Dessutom har Annie Sjöstrand, 19, som tog klivet upp i SDHL-laget inför säsongen, fått ta ett stort ansvar. 

– De gör det så bra de kan. Men de är ju juniorer och det finns saker i spelet som behöver tid. 

Debatten om att det är för få svenska spelare i SDHL har varit på agendan ett tag. När det gäller juniorerna som fått chansen nu är Solveig Gisler svensk. 

– Marthe är fortfarande norsk så jag får väl den där kängan ändå, säger Östling.

– Men det är skitroligt att se att juniorerna som fått mycket speltid inte ber om ursäkt när de kliver in. De är med i laget för att dem är bra och vi tror att de klarar av det. Annars hade vi kunnat gått runt på fyra eller fem backar. Vi ser jättestor utveckling på dem, säger Östling. 

Senast var Isabelle Palm tillbaka efter sin skada och gjorde det bra. Nu väntar nästa utmaning som är ett starkt HV71 på hemmaplan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!