Visst, det är bara två ynka omgångar spelade av den evighetslånga grundserien i SHL, men en titt i poängligan är ändå rolig läsning för 18-årige Johan Södergran. Fyra poäng på två matcher har det blivit, varav tre mål.

– Kul när det går bra. Man får en del kredd från alla möjliga håll, både från er i media och från folk i hockeyvärlden, säger Johan Södergran.

Stockholmskillen kom till LHC för ett antal år sedan och fick chansen att träna mer regelbundet med A-laget under försäsongen när en del ordinarie spelare saknades. Han har definitivt tagit chansen och har gjort tidig succé i kedjan tillsammans med Adam Brodecki och Olle Lycksell.

– Vi har många idéer hur vi ska spela beroende på hur matcherna ser ut. Jag spelar med två väldigt bra och kreativa spelare, säger Johan Södergran.

Vad finns att förbättra?

– Vi måste bli bättre på att ta oss från defensiv till offensiv zon. Väl där kan vi snurra på rätt bra, men vägen dit måste bli bättre.

Trots två SHL-matcher står han just nu utan seniorkontrakt.

– Jag kan förstå om det låter lite konstigt, men jag tillhör ju fortfarande juniorerna. Det gäller bara för mig att jobba hårt och bevisa att jag har här att göra, säger Johan Södergran.

LHC-tränaren Tommy Jonsson säger:

– Han har bevisat att han har här att göra. Kul att han får vara med och producera direkt.

Mer LHC: HV71:s Andreas Thuresson tacklade LHC-backen Chad Billins i ryggen i torsdagens derby och anmäldes till disciplinämnden. Där blev han friad. Billins fanns med på fredagsträningen och är redo för spel mot Växjö.