Larsson: "Har inte stängt några dörrar"

Efter en säsong med Linköping FC, och med ett kontrakt som är skrivet på 1+1 år, har Mimmi Larsson öppnat upp kontraktet för att kunna gå till någon annan klubb. Men än så länge har hon inte tagit något beslut över framtiden.

LFC:s poängdrottning Mimmi Larsson håller dörrarna öppna för flera alternativ i framtiden.

LFC:s poängdrottning Mimmi Larsson håller dörrarna öppna för flera alternativ i framtiden.

Foto: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN

Fotboll2019-11-08 20:44

Efter 21 spelade matcher i damallsvenskan den gångna säsongen blev Mimmi Larsson främsta poänggörare för Linköping FC med sina nio mål och sju assist. 

– Det är ändå en ganska bra siffror,  men om jag ser tillbaka på säsongen har den inte varit riktigt som jag tänkt mig. Jag känner att jag inte alltid fått ut allt som jag haft inom mig. Jag har spelat på en ovan position under en lång tid och mina främsta egenskaper har inte fungerat som bäst där. Jag får ut mer av mig själv centralt och om jag får ut mer av mig själv får också laget ut mer av mig, säger Mimmi Larsson. 

Kontraktet med Linköping FC är skrivet på 1+1 år och efter en säsong har hon nu öppnat upp kontraktet för att kunna gå till någon annan klubb. Än så länge har hon dock inte bestämt om det blir en fortsättning med LFC eller om hon ska leta sig vidare. Hon för en dialog med Linköpingsklubben – en dialog hon dock vill hålla för sig själv. 

– Jag sa upp kontraktet för att kunna ge mig själv en större chans att göra det bästa för mig inför nästa säsong. Det har inte handlat om att det inte blir Linköping, men jag känner att jag behöver ge mig själv möjligheten att ta ett så bra beslut som möjligt för att kunna utvecklas ännu mer, säger Larsson.

Så du bryter inte kontraktet på grund av kritiken som kommit upp mot Olof Unogård (tränaren)? 

– Nej, mitt beslut handlar om det fotobollsmässiga. När jag valde att säga upp det här kontraktet handla det bland annat om att jag inte kunnat ta min landslagsplats på hösten. En stor anledning till det var att jag spelat på en position i klubblaget som jag inte konkurrerar om i landslaget. 

Är LFC helt borträknat, eller hur tänker du? 

– Nej, absolut inte. Jag har inte stängt några dörrar någonstans än så länge. Jag känner mig ganska lugn och behöver bara komma fram till vad som känns bäst för mig. 

Kan det bli så att du hamnar utomlands? 

– Som sagt är det inget som är helt nej. Men jag har alltid sagt att om jag ska åka utomlands ska det kännas helt rätt. För mig handlar det mycket om det runt omkring. Jag trivs med att vara nära min familj och min pojkvän och tror att man ska må bra i allt för att prestera sitt bästa. Det kanske inte är mitt första alternativ just nu. Men dyker något upp som känns "wow", varför inte. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!