Landslagsspelaren blir kvar i LFC

Kontraktet med Linköpings FC sades upp – men nu har Frida Leonhardsen Maanum skrivit på ett nytt. "Det känns väldigt bra", säger hon.

Frida Maanum (till vänster) stannar i LFC.

Frida Maanum (till vänster) stannar i LFC.

Foto: Peter Jigerstrom

Fotboll2019-11-30 14:59

Norska landslagstjejen är bara 20 år fyllda, men har redan hunnit med mycket. Spelat både EM och VM för Norge och vunnit SM-guld med LFC. Efter den gångna säsongen valde hon att säga upp kontraktet för att eventuellt öppna upp för en flytt till en annan liga, men efter moget övervägande är det nu klart att hon blir kvar på Linköping arena.

Frida Leonhardsen Maanum har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt och löpstarka och spelskickliga mittfältaren blir därmed en av nyckelspelarna i LFC:s nybygge inför 2020. Det är ingen vågad gissning att tanken är att talangen ska ges en ännu större roll än tidigare.

– Det känns väldigt bra att ha förlängt med LFC. Jag trivs bra med laget och det är en utvecklande miljö att vara i. Jag har en stor tro på att vi ska vara ett topplag nästa säsong, säger hon till klubbens webbplats.

Diskussioner har pågått en längre tid och sportchefen Olof Unogård är mycket nöjd med förlängningen. Det är ingen hemlighet att intresse funnits från större klubbar.

– Frida är en av de mest kompletta spelare jag jobbat med och är redan nu en av damallsvenskans bästa innermittfältare. Att hon väljer att vara kvar hos oss i den tuffa konkurrens som råder, är ett fint kvitto på att hon tror och litar på vår verksamhet, säger han.

Därmed har LFC på två dagar säkrat upp två unga landslagsmittfältare. Först finska nyförvärvet Olga Ahtinen och nu Frida Leonhardsen Maanum, som så här långt gjort 29 landskamper för Martin Sjögrens norska landslag. 

Det lär bli fler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!