– Takuto är en oerhört smart spelare som kan användas på flera positioner. Han lyfte oss förra säsongen och visade upp ett väldigt brett register med goda kvaliteter, både vad gäller spelförståelse, rörelse och teknik. Dessutom tillför hans personlighet mycket till truppen. Det är en spelare vi tror på och som håller betydligt högre upp än division 1 om han utvecklas rätt, säger Citys manager Melke Alan i ett pressmeddelande.

Japanen värvades under sommaren 2017 och var på höstsäsongen Citys genomgående bästa spelare. Han fick mest spela ytterback, men användes också på innermittfältet. City har nu lyckats lösa de eknomiska bitarna kring en övergång för 21-åringen, som varit i Linköping i flera veckor.

– Jag är glad över att ha skrivit på för City och fick fantastiska erfarenheter förra året som utlandsspelare i division 2. Nu följer jag med laget upp till division 1 med målet att vinna så många matcher som möjligt, samtidigt som jag utvecklas ytterligare som professionell fotbollsspelare. Dessutom är jag väldigt glad över fortsatt samarbete med coachen, säger Yauoka Takuto i pressmeddelandet.