Vilt jubel i Saab arena – men inte för LHC ✓ Betygen

2–3 efter straffar för Linköping HC i serieavslutningen mot Örebro. Nu väntar kvartsfinal mot Skellefteå. Här är våra betyg och punkter.

LHC mötte Örebro under tisdagskvällen. Säsongens sista grundseriematch.

Ishockey2024-03-12 21:32

MATCHEN

LHC hade inget att spela för, men var bättre i första perioden och välförtjänt ledningsmål av Patrick Russell. Örebro, som var piskat att vinna, tog över i den andra, kvitterade och fick Klas Östman, hemmatränaren, att ta time out. Broc Little snodde pucken och fixade ny ledning. Med utplockad målvakt satte Glenn Gustafsson 2–2 sent i tredje perioden. Örebro behövde en poäng till för att ta sista slutspelsplatsen – och avgjorde i straffläggningen genom Samuel Johannesson. Vilt jubel i bortalaget som därmed spelar åttondelsfinal på fredag.

JUBLET

Just före nedsläpp presenterades Marcus Högbergs nya kontrakt till 2028. Gillades mycket av publiken.

SLUTSPELET

LHC spelar kvartsfinal mot Skellefteå, medan Frölunda ställs mot Leksand. Åttondelsfinalerna: Luleå–Örebro och Timrå–Rögle.

PUBLIKEN

6129 åskådare på plats. För att vara en för LHC match utan betydelse var det oväntat bra drag.

300

Antal SHL-matcher som LHC-kaptenen Oscar Fantenberg nu har på sitt cv.

SLUTSPELSBEBIS

Linus Hultström missade kvällens match. Anledning. Pappalycka. Han och hustrun Julia fick i dagarna en liten son. Grattis till "slutspelsbebisen"!

DANSKA REKORDET

Patrick Russell hade redan tangerat målrekordet i SHL för en dansk spelare med 20 kassar på en säsong. Nu gjorde han 1–0 och passerade därmed landsmannen Heinz Ehlers.

POÄNGLIGAN

Ty Rattie jagade segern i SHL:s totala poängliga, men Skellefteås Oscar Lindberg höll undan.