Så resonerar LHC inför sista grundseriematchen

En betydelslös SHL-avslutning mot Örebro? Inte för Klas Östman. "Bättre träning går inte att få än att spela match", säger LHC-tränaren.

Klas Östman tror att LHC kan överraska i den stundande SM-kvartsfinalen, mot Skellefteå eller Växjö.

Klas Östman tror att LHC kan överraska i den stundande SM-kvartsfinalen, mot Skellefteå eller Växjö.

Foto: Carl Holmqvist

Ishockey2024-03-11 13:45

Placeringsmässigt betyder tisdagens hemmamatch ingenting för Linköping HC. Man blir sexa i SHL-tabellen oavsett.

Men Klas Östman ser det som en sista, viktig träningsmatch inför det stundande slutspelet:

– Förra året var vi i ingenmansland när vi spelade hemmamatch i sista omgången, det var lite speciellt. Nu har vi något att förbereda oss för. Så matchen är viktig för vi behöver jobba med vissa saker i vårt spel. Det ska vi se till att fokusera på.

Han tänker inte vila några spelare utan planerar att komma till spel med ordinarie uppställning.

– Alla som är friska och krya ska spela. Sedan är det en annan sak om någon är halvskadad.

Dock är det ändå frågetecken för Linus Hultström. Backen går i väntans tider för att bli pappa och saknades på måndagens träning i Saab arena. 

– Han har lite privata grejer att lösa. Vi får se hur det blir, säger Klas Östman.

Jonathan Myrenberg, som klev mot Rögle i lördags, körde för fullt på måndagsträningen.

undefined
Linus Hultström ska bli pappa och kan missa den avslutande grundseriematchen mot Örebro i Saab arena.

Även om LHC:s sjätteplats i SHL-tabellen redan är spikad kommer det på tisdagskvällen avgöras om Skellefteå eller Växjö blir trea, och därmed motståndare i SM-kvartsfinalen.

Tabelltvåan Skellefteå (97 poäng) möter Frölunda på bortais i sista omgången medan trean Växjö (96 poäng) tar emot jumbon Oskarshamn.

– Jag kommer inte att välja nu, men oavsett vilka är det en jättesvår motståndare och vi behöver spela vår bästa hockey för säsongen för att ha chans att vinna en eller två matcher, säger Klas Östman och fortsätter:

– Så att vinna fyra blir jättetufft. Men vi ska försöka överraska, och jag tror att vi kan överraska. Sätter vi vissa delar i vårt spel ska vi ge dem en match.

Oavsett motståndarlag inleder LHC kvartsfinalspelet med dubbla bortamatcher (fredagen den 22 mars och söndagen den 24 mars). Därefter väntar två matcher i Saab arena. Upplägget är en nyhet för i år.

– Perfekt. Förväntningarna kommer att ligga på dem vi möter, att de bara ska vinna de där hemmamatcherna. Så vi har ett ganska skönt utmanarläge. Det känns bra, säger Östman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!