Östmans besvikelse: "För klent och för dåligt"

Linköping HC läckte som ett såll mot Färjestad. "För klent och för dåligt", sa Klas Östman, tränaren.

Klas Östman reagerar.

Klas Östman reagerar.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2024-02-27 22:12

Tidigare under säsongen har LHC varit hemmastarkt som bara den i Saab arena.

Nu svajar det betydligt mer.

Stryk mot Modo i lördags, stryk mot Färjestad några dagar senare.

Det blev 3–6-förlust mot serieledaren efter en mardrömsstart och fyra insläppta mål redan i första perioden.

– Det hände lite för mycket för min smak. Vi var frejdiga offensivt och skapade en del, men var alldeles för enkla att skapa stora målchanser på. Då var Färjestad för bra. Vi mötte en motståndare med hög kvalitet åt båda håll och vi fick tyvärr inte ihop båda delarna, sa Klas Östman besviket.

Efter två mål av Linus Hultström blev 0–1 till 2–1 i första perioden, men sen vände det igen när LHC-defensiven inte alls fungerade.

– Han som skrek in oss på introt pratade om Linköping innebandyklubb och det var lite innebandyförsvar över det. Tyvärr spelade vi för ofta med huvudet under armen. Vi måste vara på rätt sida och inte bara tänka offensivt. Nu gäller det att sätta stopp bakåt. Det är det minsta vi kan göra, sa Linus Hultström till Tv4 efter första perioden.

Blödningen stoppades i den andra och i tredje reducerade Anthony Greco med sitt första mål sedan 19 december. Men jublet kom av sig och i nästa anfall kom avgörandet när Liam Öhgren enkelt skickade in 3–5.

–Ingen slump. Det var för dåligt försvarsspel, sa Östman.

Något speciellt du tänker på?

– Dels hanterar vi pucken dumt genom mittzon så att de får vända och kontra på oss. Sen är det några lägen där vi helt enkelt inte klarar av att hantera man mot man-situationer och går bom. Det var lite olika saker. Men generellt sett är det för klent.

Vad betydde det att Oscar Fantenberg saknades?

– Att vi spelar med sex andra backar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!