Nyförvärven imponerade - men MHC föll

Några sekunder på isen i sin nya klubb - sen hade Lukas Johansson presenterat sig. "Bra att komma in i det direkt", sa Mjölby hockeys nyförvärv.

Nye Lukas Johansson fick en passningpoäng till MHC:s 1-0-mål - i sitt första byte.

Nye Lukas Johansson fick en passningpoäng till MHC:s 1-0-mål - i sitt första byte.

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2020-01-15 21:40

Han serverade Mattias Lönning till MHC:s 1-0 efter drygt två minuter spel och drömstarten var ett faktum, men när slutsignalen ljöd var det istället serieledande Gislaved som jublade efter tre poäng i alltvåanmötet. Det slutade 3-4 (2-1, 1-1, 0-2) och Lukas Johansson sa:

– Det är små detaljer som avgör, men vi måste kanske vara lite mer rejäla framför båda målen.

Det har varit snabba ryck för 19-åringen från Linköping den senaste tiden. Det blev 20 matcher i LHC:s J20-lag den här säsongen innan han tog chansen och ska nu spela seniorhockey med MHC säsongen ut.

– Det kom lägligt, det är mitt sista år som junior och jag vill fortsätta spela hockey. Det var läge att testa något nytt, sa Lukas Johansson.

Debuten i MHC-tröjan får med beröm godkänt, han bidrog precis som Tranås AIF-lånet Lukas Isaksson med fart och energi i ett annat ganska segt och ängsligt Mjölby.

– Jag var rätt så nervös i början, men jag försökte bara gå ut och ha kul och att njuta. Det var riktigt kul, även om vi förlorade, sa Lukas Johansson.

Skillnaden mot juniorhockey?

– I J20-laget är det mer fart och fram och tillbaka. Här är det viktigare att ligga rätt och vara noga med detaljer. Dessutom möter man större spelare, sa Lukas Johansson.

Hemmalaget var i ledningen med både 1-0, 2-1 och 3-2 men tappade i den tredje perioden och var aldrig direkt nära någon kvittering på slutet. 

Målen, MHC: Mattias Lönning, David Bremer och Edvin Lundqvist.

Publik: 341

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!