Nya LHC-tränaren räds inte utmaningen

Marion Allemoz fick ta över LHC snabbt och oväntat när LHC avbröt samarbetet med Simon Hedefalk. "Det är en stor utmaning, men jag gillar den verkligen", säger hon.

Marion Allemoz, ny headcoach i LHC som jagar sin första seger. Dags mot AIK i helgen? Eller Leksand?

Marion Allemoz, ny headcoach i LHC som jagar sin första seger. Dags mot AIK i helgen? Eller Leksand?

Foto: Peter Calén

Ishockey2022-10-21 14:00

LHC och Hedefalk valde att gå skilda vägar, av privata skäl för knappt två veckor sen. Hux flux fick Marion Allemoz, som avslutade sin aktiva karriär som spelare förra säsongen, ta över huvudansvaret.

– Jag tvekade aldrig att tacka ja. Det är en stor utmaning men samtidigt en härlig chans som jag inte kunde tacka nej till. Jag är tacksam att LHC gett mig den här chansen och ska göra allt jag kan för att förvalta den.

Som spelare har hon en mängd landskamper med Frankrike, har spelat för Montreal i Canadian Women's Hockey League innan hon 2018 tog sig till Örnsköldsvik och spelade för Modo i fyra säsonger.

I somras blev hon klar som assisterande tränare för LHC och fick som sagt snabbt ta över huvudansvaret.

– Mitt mål de senaste säsongerna har varit att bli tränare. Jag har utbildat mig under tiden jag fortfarande spelade och nu kände jag att tiden var mogen.

Men kanske inte att bli huvudtränare så snabbt?

– Kanske inte. Men som jag sa, jag är tacksam över att ha fått den här chansen av LHC.

LHC kommer med fyra raka förluster i bagaget inför helgens möten med AIK borta under lördagen och Leksand hemma på söndag. Målskillnaden på de matcherna är 2–11.

Kanske blir det också debut för senaste nyförvärvet, danskan Josephine Asperup.

Under fredagen gjorde LHC också klart med en ny assisterande coach. Det blir 46-årige Magnus Blårand, senast i Vita Hästen J18, som skrivit kontrakt över den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!