Nya LHC-profilen mot gamla laget: "Speciellt"

Bortamatch för LHC-damerna mot Djurgården – det blir ett speciellt möte för Lova Blom. "Annorlunda att åka till Hovet och vara på andra sidan", säger 20-åringen.

Lova Blom jagar seger mot förra klubben.

Lova Blom jagar seger mot förra klubben.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2023-10-07 12:10

Efter fyra år i Stockholm bytte landslagsforwarden – en av svensk damhockeys mest spännande talanger – Djurgården mot Linköping och ställs nu mot sitt gamla lag på söndag.

– Det blir absolut speciellt och annorlunda att åka till Hovet och vara på andra sidan. Jag hade fyra bra säsonger där. Men nu känns det jättespännande med vårt lag, så jag väljer att fokusera på det, säger Lova Blom.

Extra viktigt att vinna?

– Nja, det är nog som vilken match som helst. Man vill alltid vinna. Haha.

Varför klubbyte?

– Det var mycket funderingar, men jag kände att jag behövde ett miljöombyte. Det klickade snabbt med sportchefen (Sabina Eriksson) här, jag gillade tänket och det passade mig perfekt. Det har gått ganska fort att komma in i det.

Det är inte fel att påstå att Nyköpingstjejen tillbringar en stor del av sin vakna tid i Saab arena och Stångebrohallen – med träningar och jobbet i arenarestaurangen.

– Från lunch och fram till kvällen brukar jag vara här. Skönt att ha det på samma ställe. Det fungerar bra att kombinera med hockeyn.

Starten på isen? Njae, låt vara för tufft motstånd, men tre poäng på fyra matcher är inget facit som får någon med LHC-anknytning att jubla. Lova Blom har så här långt svarat för ett mål och en assist i tänkta toppkedjan med ett annat nyförvärv, Sara Hjalmarsson.

– Det är väl oftast så det ser ut under hösten. Både individuellt och som lag tar det sin tid att komma in i allt det nya. Det finns mycket kvar att ge, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!