LHC om intresset för Mårtensson: "Alltid aktuellt namn"

LHC-ikonen Tony Mårtensson gör succé som sportchef i Almtuna – och är av intresse för Linköping HC. "Intressant namn", säger klubbdirektören Carl-Johan Stålhammar.

Tony Mårtensson är ett jagat namn.

Tony Mårtensson är ett jagat namn.

Foto: Tobias Sterner

Ishockey2023-11-06 12:47

Det är ingen hemlighet att LHC är på jakt efter en assisterande sportchef vid sidan om Peter Jakobsson.

Ett namn som det ryktas om är Tony Mårtensson, som efter avslutad karriär fått mycket beröm för jobbet han har gjort som ansvarig i allsvenska Almtuna. Enligt olika uppgifter är den gamle LHC-profilen ett namn som det pratas om i Djurgården, men det kan också bli aktuellt med en återkomst till Linköping.

Carl-Johan Stålhammar hymlar inte om att det finns intresse:

– Med tanke på vad han med små resurser har gjort i Almtuna är Tony Mårtensson alltid ett aktuellt namn.

Har ni satt någon tidsram?

– Nej. Det är ingenting som kommer att bli klart i närtid. Självklart har vi en dialog, men jag har givit Peter (Jakobsson) mandat att komma med intressanta namn och vad han önskar. Sen blir det vidare samtal utifrån det.

– Peter behöver avlastning. Så är det. Vi letar brett och har flera krokar ute. Vi vill inte plocka in någon bara för att, men när rätt person blir ledig så kommer vi att hugga. Så mycket kan jag säga, säger Carl-Johan Stålhammar.

Han tillträdde nya jobbet tidigare i höstas och har fått en skön start med överraskande toppkänning för SHL-laget – och en fjärdeplats i publikligan med 6 286 åskådare per match i Saab arena så här långt.

– Nu kommer (Anthony) Greco in också och jag tror att det kan bli bra drag inför Färjestad efter uppehållet. Vi börjar jobba med den matchen redan nu, säger Stålhammar.

Kan det rent av bli fullsatt?

– Det är alltid ambitionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!