LHC:s målvaktshjälte: "Otroligt viktig poäng"

Två straffhjältar gav LHC den viktiga extrapoängen i dramat mot Timrå. En av dem var Marcus Högberg som räddade tre av tre. "Nu vill jag avsluta så bra som möjligt", sa han inför sista omgångarna.

Linköpings målvakt Marcus Högberg.

Linköpings målvakt Marcus Högberg.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2024-03-07 22:15

Linus Hultström avgjorde straffläggningen efter att Marcus Högberg räddat tre av tre straffar. Målvaktshjälten var lycklig efter insatsen:

– Det är något som jag blivit lite bättre på under säsongen. Försöka ligga mer i pucklinjen. Jag hittade positionen bra och var aggressiv, men väntade på första draget. Jag är nöjd, sa Högberg efter straffsegern (5–4)

Extrapoängen gör att LHC har fyra poängs försprång på sjundeplacerade Timrå med två matcher kvar. En seger till säkrar spel i kvartsfinal för LHC. 

– Det är en otroligt viktig poäng. Vi vill komma ner till Ängelholm och göra en bra match där. Det ska vi fokusera på nu. 

Ingen av tränarna var särskilt nöjda med defensiven i matchen, som bjöd på åtta mål i ordnare tid (4–4). Högberg gav sin bild:

– Första två perioderna tyckte jag vi försvarade oss bra och täckte skott. Sedan blev det lite slumpmål. Jag tycker inte att vi gör en dålig försvarsinsats idag.

Senaste dagarna har det spekulerats i om Högberg kommer förlänga med LHC och inte utnyttja sin out-klausul för spel i Schweiz. Om det kommer bli så var dock ingenting Högberg ville kommentera efter matchen.

– Jag fokuserar på att spela så bra som möjligt och det är det jag kan säga, sa Marcus Högberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!