LHC:s löfte inför premiären: "Ska känna sig jagade"

Topptippade Brynäs på bortaplan – men Linköping HC har inte tänkt att lägga sig på försvar i premiären. "Alla lag ska känna sig jagade", säger Jan Bylesjö, tränaren.

Taktiksnack i LHC-båset under försäsongen.

Taktiksnack i LHC-båset under försäsongen.

Foto: Michael Erichsen

Ishockey2023-09-23 10:00

Efter tuffa fjolåret har LHC byggt om och byggt nytt – och siktar att med landslagsvärvningar som Sara Hjalmarsson och Lova Blom ta sig uppåt i SDHL-tabellen.

– Topp fyra i serien och SM-semifinal är det uttalade målet i laget. Men vi vill hamna så högt upp som möjligt och självklart tackar vi inte nej om det skulle bli final. Vi ska bli bättre och bättre för varje dag, säger Jan Bylesjö inför söndagens efterlängtade premiär mot Brynäs.

Schweiziska stjärnan Lara Stalder – som också har ett förflutet i LHC – har lämnat Gävleklubben, vilket förstås är ett kraftigt avbräck. Men Brynäs tippas fortsatt i toppen, även om man möjligt tappat något av slagkraften. Två stora stjärnor att se upp med: Maja Nylén-Persson och Anna Meixner.

Men LHC känner sig inte chanslöst.

– Vi behöver göra många saker bra, men ska vara framåtlutade mot alla lag. Vi vill att alla ska känna sig jagade och tycka att det är jobbigt att möta oss. Tanken är att spela i så högt tempo som det går. Vi har höga krav på oss själva och bättre och jobbar hela tiden med det, säger Jan Bylesjö, som närmast kommer från serierivalen SDE.

Har du alla tillgängliga?

– Alla som är hela och friska är tillgängliga.

Du vill inte säga vilka som inte är det?

– Nej, det tar vi på våra egna kanaler inför matchen. Åtminstone så här i början vill vi ge spelarna så mycket lugn och ro som möjligt.

Premiären på söndag: Brynäs–LHC, Leksand–Djurgården, Modo–Luleå, HV–AIK. Frölunda–SDE. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!