LHC-tränarens besvikelse: "Vi måste spela bättre"

Tre mål i tredje perioden sänkte Linköping HC i premiären mot Luleå. "Vi måste spela bättre", sa Klas Östman, tränaren.

Luleå avlossar mot Marcus Högberg.

Ishockey2021-09-11 16:58

Det var ganska länge 2–2, men med tre mål under de avslutande 20 minuterna såg guldtippade Luleå till att ta sin tionde raka premiärseger och Klas Östman var besviken efteråt.

Med 5–2 på resultattavlan i Coop Norrbotten arena sa han till C more:

– Luleå var numret för stort för oss. Vi kom inte upp på den nivå som vi spelat på i de senaste matcherna. Det var mycket som saknades, men framförallt måste vi spela bättre med pucken och värdera när vi ska hålla i eller spela enklare.

LHC-bekantingen Vilmos Gallo, som via Timrå och en utflykt till Finland nu hamnat i Luleå, spräckte nollan med ett skott i fritt läge framför Marcus Högberg. Men LHC kom relativt snabbt tillbaka och Arvid Costmar satte kvitteringen med ett skott som hittade in i numerärt överläge.

– Skönt att göra ett mål. En helt okej första period. Det ser bra ut när vi håller dem på utsidan. Så länge det ser ut så kan de få ha pucken så mycket de vill, sa Arvid Costmar till C more.

I den andra perioden upprepades mönstret med ledning för hemmalaget när Konstantin Komarek frispelades av Juhani Tyrväinen efter en miss av LHC-backen Craig Schira. Luleå hade skaffat sig momentum, men det dröjde inte länge förrän det var utjämnat. Alexander Johansson spelade fram Daniel Ljungman som med ett skott utifrån hittade nätet förbi Jesper Wallstedt.

Därmed 2–2 efter två perioder där Luleå mestadels varit spelförande, men där LHC så långt försvarade sig bra och även skapade några mållägen för bland andra Brian Gibbons och Broc Little. Framåt två mål gjorda – efter mål av två av lagets yngsta spelare, födda 2001 respektive 2002.

– Ljungman var den av utespelarna som stack ut mest, sa Östman.

Vad säger det om de tänkta, ledande spelarna?

– Jag vet att de kan spela bättre. Så det är jag inte orolig över.

I slutperioden utökade Juhani Tyrväinen, Carl Mattsson och Konstantin Komarek (fyra poäng i matchen!) hemmalagets målskörd och LHC förmådde inte heller skapa särskilt mycket konstruktivt framåt. Marcus Högberg stred tappert i målet i sin comeback och svarade för flera vassa parader, men fick ändå släppa fyra puckar förbi sig.

– Inget fel på arbetsmoralen. Men spelet saknades, sa Klas Östman.

Noterbart: backen Max Lindroth tvingades utgå redan i första perioden på grund av skada. Oklart hur länge han blir borta.

"Vi får avvakta morgondagen", skriver Östman i ett sms till Sporten.