LHC-stjärnan: "En ära att få spela med henne"

Att lämna LHC var aldrig ett riktigt alternativ för Pernilla Winberg. Istället vill 30-åringen vara med och bygga upp något nytt.

Pernilla Winberg gjorde 42 poäng på 31 matcher förra säsongen. Kan det bli fler nu?

Pernilla Winberg gjorde 42 poäng på 31 matcher förra säsongen. Kan det bli fler nu?

Foto: Peter Skaugvold

Ishockey2019-09-10 20:00

Lara Stalder, Nicoline Söndergaard Jensen, Kennedy Marchment och Sidney Morin. Listan på stjärnspelare som lämnat LHC för SDHL-konkurrenter kan med lätthet göras ännu längre. 

Men Pernilla Winberg, som istället skrev på en kontraktsförlängning, är inte orolig. Trots att 180 poäng försvunnit – bara ifrån den kvartetten.

– Bara från den första träningsmatchen till den genrepet mot HV71 (seger 3–2) tycker jag att vi tog stora steg. Framför allt jobbar alla för varandra och vill allas bästa. Det är en sak som kan bli väldigt avgörande till slut.

Då flera spelare har försvunnit har flera också kommit in. Japanska landslagsspelaren Haruka Toko är en av dem, och hon har inledningsvis också parats ihop i en intressant kedja med just Pernilla Winberg.

– Hon är en grymt bra hockeyspelare som är teknisk och väldigt smart i spelet. Jag trivs att spela med henne och det ska bli en ära att få göra det under säsongen.

Det är Harukas första säsong i Europa. Hur fungerar det med språket?

– Trots att hon inte pratar så mycket än (skratt), så förstår hon en hel del engelska. Redan nu är det faktiskt en hel del som klickar.

På fredag är det säsongspremiär mot SDE och Winberg poängterar vikten av att vara med från start.

– Det blir jätteviktigt. Många lag känns bättre än tidigare så alla matcher blir viktiga redan från start, säger Winberg, och avslutar:

– För egen del vill jag bara göra mitt bästa och hjälpa de nya in i laget så snabbt som möjligt. Jag tycker vi känns väl förberedda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!