LHC-profilen om nya rollen: "Ska inte ljuga för dig..."

Ett mål och en assist framåt – men det var för insatsen bakåt som Sebastian Strandberg hyllades efter LHC-vinsten mot Rögle (3–2).

Sebastian Strandberg jublar efter målet mot Rögle.

Sebastian Strandberg jublar efter målet mot Rögle.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2023-10-25 06:30

– Jag ska inte stå och ljuga för dig och säga att jag inte vill spela power play och starta mer i offensiv zon. Men nu spelar jag med (Christoffer) Ehn och Lance (Bouma) och då har det blivit mycket att starta i egen zon och matchas mot de bästa i andra laget.

Så uttryckte sig 31-åringen efter ännu en hemmavinst i SHL-hockeyn.

Det var en bra start, men under andra halvan var det Rögle som dominerade och Linköping HC fick slita sig till segern.

Sebastian Strandberg var en av dem som slet allra mest och bäst.

Värvad som poängspelare från Djurgården i fjol har han nu flyttats ut på kanten till en kedja med mer än något defensiva förtjänster. 

Ni kanske också noterade hur ofta som ovannämnda trio skickades in på isen när Rögle matchade sin stjärnlina med Adam Tambellini, Rodrigo Abols och Dennis Everberg?

– Att ta ned deras bästa spelare får man ta som en morot. Det är alltid lika roligt, sa Strandberg, som också spelade fram till Lance Boumas 2–0 och var den som skickade in avgörande 3–1-pucken i tom bur på slutet.

Vad säger du om rollen?

– Jag har alltid varit och strävat efter att vara någon som du kan lita på åt båda hållen och nu är det där som tränarna vill ha mig. Så är det i ishockey. Vill du vara i ett vinnande lag får du vara beredd att göra olika saker.

Kan man hitta en tjusning i det också?

– Det måste du göra. Vi som fått den rollen kan inte bara inte anamma den utan måste acceptera den och göra det bästa av den. Det kan vara tålamodskrävande, men det finns alla möjligheter i världen att göra det bra och det tycker jag att vi har gjort. Nu blev det en gnuggarvinst och då fick vi kanske skina lite mer.

Kedjan?

– Jag tycker att vi har hittat varandra. Det är två stora bufflar...och sen jag som inte är lika stor. Vi åker grillor hyfsat alla tre och man kan säga att vårt jobb i första hand är att ta pucken från egen zon och ned åt andra hållet. För egen del börjar jag känna mig mer hemma på kanten. Jag kan sakna att spela center, men Ehn gör det jättebra och det finns ingen anledning för mig att klaga.

'

Efter vinsten var det ledig onsdag och sedan återsamling på torsdag för lördagsmötet med Timrå.

– Vi hade tur som kom undan med två poäng däruppe, så det krävs att vi gör det bättre. Nu var det en okej start, men andra halvan var rätt dålig. Det stärker oss att hitta sätt att vinna ändå, men vi är fullt medvetna om att det här inte funkar över 52 matcher, sa Sebastian Strandberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!