LHC möter Lycksell i form – poäng i sju raka matcher

LHC gör nog klokt i att hålla ett extra vakande öga på förre lagkamraten Olle Lycksell i kvällens match mot Färjestad.

Olle Lycksell jublar efter sitt mål mot Luleå.

Olle Lycksell jublar efter sitt mål mot Luleå.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2021-03-04 12:34

Färjestad tillhör ett av SHL:s absolut mest formstarka lag och just forwarden Lycksell har gått i spetsen för den utvecklingen. 21-åringen, som i våras lämnade LHC efter sex säsonger i klubben, har gjort poäng i hela sju matcher i rad och i dusterna mot LHC har han redan gjort tre poäng (1+2) den här säsongen.

Lycksell hade en tuff start i Färjestadströjan, och var petad under en period, men har verkligen hittat formen efter nyår och har totalt gjort 19 poäng (8+11) och spelat +3 i plus/minusstatistiken. Tillsammans med Jakob Forsbacka Karlsson och Carl Jakobsson bildar han en fartfylld och skridskostark kedja i FBK.

– Vi spelar för varandra, får igång varandra på ett bra sätt med lite fina passningar. Framför allt får vi igång benen på varandra, sa Jakob Forsbacka Karlsson till klubbens hemsida efter senaste segermatchen, den mot Leksand (5-3).

Färjestad har ett bra truppläge och kommer till nedsläpp mot LHC med fyra raka vinster och vittring på Leksand, som är två poäng före som tabellsjua.

Lagens tidigare möte den här säsongen:
8/10: FBK-LHC 5-4
12/10: LHC-FBK 1-5.
6/2: LHC-FBK 3-2.

Corren liverapporterar som vanligt från matchen som i kväll startar klockan 18 (OBS! Tiden).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!