Hultströms löfte inför nästa match efter LHC-förlusten

Här är Linus Hultströms löfte efter dramat i Skellefteå: "Vi vinner på söndag", sa LHC-backen.

Linus Hultström.

Linus Hultström.

Foto: Ola Westerberg

Ishockey2024-03-23 07:00

31-åringen hade en minst sagt omväxlande kväll på jobbet under första SM-kvartsfinalen mot Skellefteå.

Först ett grovt misstag som låg bakom 0–2. Sen ett snyggt mål som betydde 2–3 och en biljett tillbaka in i matchen. Och som avslutning såg han från bänken hur hemmalaget avgjorde i förlängningen.

– Det var minuterna där i början som allt som kan gå fel verkligen gick fel. Efter det gjorde det bra match hela vägen in. Vi skapade mycket, spelade som vi vill med att få fast dem djupt och var oftast lugna och fina med pucken. Det är väl power play som behöver bli bättre, sa Linus Hultström.

Matchen hade knappt tagit slut förrän han såg framåt.

Mot andra matchen på söndag.

– Du såg själv. Det är så lite som skiljer. Bara att lägga det här bakom oss och fokusera på nästa så snabbt som bara möjligt.

Är inte det lättare sagt än gjort?

– Jag har ganska lätt för det. Det är ingenting som avgörs i första matchen och känslan just nu är att det kan bli många matcher i den här serien. Fortsätter vi att spela på det här sättet har vi fortsatt alla chanser. Oavsett om du vinner eller förlorar gäller det att hålla det på en bra nivå.

Pucktappet före deras andra mål?

– Klantigt av mig. Men du måste skaka av dig det. Det var två riktigt kassa byten i början som jag var inne på. Jag tyckte ändå att jag hanterade det ganska bra efter det och spelade som jag ville. Man får glömma det bytet på isen, säga några väl valda till sig själv när man kommer till båset och sen köra på igen.

– Vi bröstade upp oss starkt, men gjorde misstag som kostade oss dyrt, sa Linus Hultström.

Ni vinner på söndag?

– Ja, det gör vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!