Jigmalm trivs i tvåan: "Mer avslappnad"

SM-mästare, SHL-spel och landslagsman. Nu spelar Victor Jigmalm i division 2. "Det är skönt att spela utan press", säger 27-åringen.

Victor Jigmalm lär bli en av Mjölby hockeys viktigaste spelare under den kommande säsongen i division 2.

Victor Jigmalm lär bli en av Mjölby hockeys viktigaste spelare under den kommande säsongen i division 2.

Foto: Claes Nilsson

Ishockey2019-09-26 14:00

Hans Mjölby hockey inleder serien med bortamatch mot Jonstorp i helgen.

– Kan bli tufft. Dom har ett bra lag i år och hallen är liten och kall, säger Victor Jigmalm.

Linköpingskillen laddar om för andra raka säsongen i MHC. Efter många säsonger i division 1 med både Kallinge/Ronneby och Tranås AIF valde han division 2-spel där det blev makalösa 68 poäng på 35 matcher under debutsäsongen i MHC. Men laget åkte oväntat ut i kvalspelet mot Grästorp och tog sig aldrig till den avgörande kvalserien mot division 1.

 – Det gick så enkelt på hösten och vi vann nästan allting, sen fick vi stryk några matcher efter jul och . . . ja, det blev ängsligt och vi tänkte för mycket, säger Victor Jigmalm.

Har ni pratat om det inför den här säsongen?

– Nej, det har vi väl inte. Det är bara att se till att det inte händer igen.

Det är snart åtta år sedan 27-åringen tog SM-guld med Linköping HC:s J20-lag. Han fick chansen i SHL och blev uttagen i U19-landslaget. Karriären pekade spikrakt uppåt, men något kontrakt med LHC:s a-lag blev det aldrig och Jigmalm hamnade istället i division 1-laget Kallinge/Ronneby.

– Vi hade ett bra lag som bland annat kvalade till allsvenskan, men för egen del var det en ganska tung period i min karriär. Jag fick spela mycket, men hade en defensiv roll som jag aldrig trivdes med. Jag är en offensiv spelare och hade velat utveckla den biten ytterligare. Möjligen ångrar jag att jag själv inte tog mer initiativ och sa vad jag ville, minns Victor Jigmalm. 

Det lossnade under åren i Tranås AIF, men samtidigt började han plugga och kom så smått till insikt om att det fanns en framtid efter hockeyn. 

– Hade man satsat fullt ut hade man ju inte spelat i division 2. Samtidigt känns det riktigt bra just nu, jag trivs med laget och känner mig avslappnad. Nu spelar man mest för att det är roligt, säger Victor Jigmalm.

Kommer vi få se ett annorlunda MHC jämfört med tidigare?

– Vi har jobbat en del med försvarsspelet och kanske kommer det att bli lite mer strukturerat den här säsongen. Vi ska försöka tänka lite mer på vilka vi möter och anpassa oss mer efter motståndet. Förra säsongen körde vi på med samma spel hela tiden, säger Victor Jigmalm.

MHC har bland annat tappat rutinerade duon Christian Andersson-Gran och Martin Carlberg, men värvat Fredrik Andersson från LHC:s J20-lag. Efter matchen mot Jonstorp i helgen är det hemmapremiär mot Sölvesborg på onsdag.

Victor Jigmalm och David Bremer har spelat ihop på försäongen. Adam Svensson är tredjelänk i den kedjan.
Victor Jigmalm och David Bremer har spelat ihop på försäongen. Adam Svensson är tredjelänk i den kedjan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!