Inget försvar för försvaret, LHC – det blir låga betyg

3–6 för Linköping HC i hemmamötet med serieledande Färjestad. Här är våra punkter och betyg.

Gurgel i Saab arena.

Ishockey2024-02-27 21:18

MATCHEN

Färjestad kom till Linköping med åtta raka vinster och utnyttjade skoningslöst LHC:s naiva och svaga försvar med fyra mål redan i första perioden. Linus Hultström nätade två gånger om och framåt var det inget större fel på hemmainsatsen. Men bakåt? Sex insläppta och Färjestad tog helt välförtjänt sin nionde raka seger.

KAPTENEN SAKNADES

Oscar Fantenberg saknades i LHC – och som han saknades. Det var rena rama svängdörrarna i första perioden med öppna lägen och mål för Färjestad. Med en sådan defensiv vinner du inte många matcher i SHL. Om ens någon. Många försvarare hade jobbigt. Mattias Hävelid mest av alla. Fyra insläppta mål på en period. Skärpning krävs. Oavsett med eller utan kaptenen.

SNABBA MÅL

Efter lång måltorka hittade Anthony Greco nätet och gav LHC hoppet tillbaka med 3–4-målet. Men i anfallet efter satte Liam Öhgren 3–5 efter en miss av Marcus Högberg. Schack matt.