Förlusten sved – men lovande LHC-debut av Luggin

Målvakten Selma Luggin gjorde under fredagen SDHL-debut för LHC med en stabil insats. "En bra första match med mycket att bygga vidare på för framtiden, säger den nya burväktaren efter förlusten mot Modo (1–2).

Selma Luggin briljerade i LHC-målet mot Modo, men det blev ändå förlust till slut för hemmalaget.

Ishockey2023-09-29 20:59

Till en början var hemmalaget rejält tillbakatryckt och räddades gång efter annan av Luggin, som hämtades från Djurgården inför säsongen. Den 20-åriga landslagsmålvakten (Österrike) kom upp med ett antal stora räddningar, men när signalen för den första perioden ljöd hade Modo tagit ledningen med 1– 0.

Den andra akten fortsatt i samma spår och Selma Luggin bjöd på många fina parader som fick applåderna att hagla tätt från publiken. I mitten av andra perioden kvitterade LHC genom ett vackert mål av den nye kaptenen, Sara Hjalmarsson.

I slutakten svängde matchen fram och tillbaka där lagen bytte chanser med varandra. Till slut var det bortalaget som kunde återta ledningen efter att pucken snöpligt passerat mållinjen. LHC tryckte sedan på under slutskedet av matchen och skapade en del farligheter under slutminuterna, dock utan att kunna kvittera. Matchen slutade därför med en uddamålsseger för Modo.

Nyförvärvet Luggins tror, trots den tunga uddamålsförlusten. gott om framtiden och redan på söndag är det chans till revansch för LHC när den intensiva veckan avslutas med match mot mästarlaget Luleå (hemma).

– Tre matcher denna vecka är givetvis tufft, men det är det här vi har tränat för och det är alltid kul att spela mycket matcher. Att vi sätts på prov med en intensiv matchperiod tidigt på säsongen tror jag är nyttigt, det ger oss många bra svar och svetsar samman oss som grupp väldigt bra, säger Luggin.