"Fantastiskt kul med inramningen"

Gulddrömmen dog – men bara tillfälligt. "Det är fortfarande vi som leder den här serien", sa Sidney Morin.

Foto: Peter Jigerström

ishockey2019-03-17 17:11

Linköping HC:s amerikanska backstjärna var förstås besviken efter 1–5 i tredje SM-finalen mot Luleå.

Men redan med tankarna på match fyra.

– Synd att vi inte kunde få jobbet gjort på hemmaplan, men den goda nyheten är att det snart är match igen och att vi kan avgöra då i stället. Det är fortfarande vi som leder den här serien, sa Sidney Morin.

Hon såg bestämd ut.

Det kom 2 875 åskådare till Stångebrohallen och efter dubbla LHC-vinster var det dukat för fest – men partyt kom av sig. I stället för att få fira guldhattar på och för tredje gången bli svenska mästare får LHC ta flyget till Luleå.

Finaldramat går vidare med match onsdag och om så behövs torsdag.

Men där är vi inte ännu.

– Jag vill inte komma med några bortförklaringar om att vi var trötta eller så. En förlust är en förlust. Men vi kan alla åka hem, titta oss i spegeln och fundera över vad vi kan göra bättre. Alla vet att vi kan lite mer, sa Sidney Morin.

23-åringen från Minnesota var med och tog OS-guld med USA i Pyeongchang och nu är på jakt efter medalj av ädel valör även på svensk mark. Till en början dominerade hon i tredje finalen och var också den som skickade LHC tillbaka in i matchen med sitt 1–1-mål i första perioden.

Vass skridskoåkare, spelskicklig och med offensiva färdigheter utan att för den skull tumma på defensiven. Men allt eftersom tappade även hon en del av energin och var inte lika framträdande i fortsättningen.

Om LHC haft kontroll i match ett och två var det ombytta roller nu.

– I lördags jobbade vi som bara den och gav inte bort någonting. Nu var Luleå desperat att vinna för att förlänga säsongen och det märktes. Vi gjorde en hel del som var bra, men jag tyckte att de arbetade lite hårdare och vi måste se till att det inte händer igen, sa Morin.

Fortsättningen?

– Som sagt: vi är fortfarande bara en match från att vinna. Bara att flyga till Luleå och se vad vi kan göra. Den här matchen kan vi inte göra något nu ändå. Jag ser redan fram emot onsdag.

Med guld i sikte var det nästan 3 000 åskådare i Stångebro, men de allra flesta gick besvikna därifrån. Luleå spelade på en högre nivå än tidigare och vann efter tre av fem mål i numerära överlägen.

– Fantastiskt kul att spela men den här inramningen. Vi tittade upp mot läktarna under uppvärmningen och tänkte att "wow, så mycket publik har vi inte sett på hela säsongen". Det var ett bevis på att vi har gjort något bra. Nu blev inte resultatet det vi ville, men förhoppningsvis gillade alla vad de såg och kommer tillbaka, sa Sidney Morin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!