LHC-målvakten rosades – trots nederlaget

LHC åkte på tredje raka förlusten – trots att målvaktstalangen Ebba Svensson Träff storspelade i målet. Efteråt hyllades 19-åringen av experten och tidigare LHC:aren Madelenie Östling.

Linköpings målvakt Ebba Svensson Träff räddade många skott på söndagen, men LHC förlorade när Modo vann med 4-1. I fredags vann Luleå med 5-1 mot LHC, då var det LHC-målvakten Selma Luggin som gjorde en bra insats, men det räckte inte mot serieledaren.

Ishockey2024-01-21 14:43

– Hon gör en fantastisk match, jag kan inte räkna på båda händerna hur många svettiga räddningar hon gör. Hon ska inte vara besviken över sin insats. Sedan förstår jag att man är besviken över att man förlorar matchen, sa experten Madeleine Östling i Tv4.

Efter att ha förlorat fredagens match mot seriegiganten Luleå, väntade tabelltvåan Modo på söndagen. Seriens svåraste bortaturné slutade med två förluster för LHC.

– Jag tycker att vi spelar ganska bra faktiskt, men vi får inte in pucken. Det är tråkigt, men jag tycker vi gör det bra, sa Ebba Svensson Träff i Tv4.

Efter två perioder hade Svensson Träff räddad 32 av 35 skott och majoriteten kom i andra perioden. Där LHC fick spela boxplay tre gånger.

Målvaktstalangen höll nere siffrorna till tredje perioden och gav LHC chansen. Det han dock bli 3–0 till Modo innan LHC kunde reducera. LHC kämpade för ytterligare en reducering, men fick se Modos 4–1-puck sättas i tom målbur.

– Jag försöker bara hjälpa laget och ge oss chansen att vinna. Idag lyckas vi inte och det är tråkigt.

Om sin eget spel insats sa Svensson Träff:

– Får bra hjälp i försvarsspelet. De ger mig chansen att se skotten.

Härnäst väntar hemmamatch mot Djurgården för LHC, måndag den 29 februari. Då hoppas Svensson Träff att LHC hittar tillbaka till vinnarspåret.

– Vara noggranna och spela enkelt. Försöka göra lite mer mål. Fokus på vårat spel och göra det så bra som möjligt, sa Svensson träff i Tv4.

Linköpings kapten Sara Hjalmarsson blev söndagens enda målskytt för LHC (assisterad av Franziska Feldmeier och Josephine Asperup). I Modo var det Mira Hallin, Victoria Klimek, Emma Seitz och Adela Sapovalivova som gjorde målen. När LHC mötte Luleå blev Lova Blom ensam målskytt för LHC.