Borta bra, men hemma värst för LHC: "Inte acceptabelt"

Linköping HC har gått från hemmastarkt som bara den till...hm, något helt annat. "Vi måste komma till rätta med det", säger Linus Hultström.

Linus Hultström blev tvåmålsskytt mot Färjestad, men LHC förlorade andra hemmamatchen i rad och har tappat sitt momentum i Saab arena.

Linus Hultström blev tvåmålsskytt mot Färjestad, men LHC förlorade andra hemmamatchen i rad och har tappat sitt momentum i Saab arena.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2024-02-28 19:30

Borta bra, men hemma bäst?

Så har det varit för LHC under vintern.

Men inte längre.

3–6-smällen mot serieledande Färjestad var förlust nummer sex – på de åtta senaste matcherna i Saab arena.

Att jämföra med tidigare i vintras: tolv vinster på femton hemmamatcher.

– Vi måste komma tillbaka och komma till rätta med det. Det är en nyckel, säger Linus Hultström.

Offensive backen blev tvåmålsskytt i tisdags, men det var så klart en klen tröst.

– Alltid skönt att göra mål, men det betyder inte så mycket nu. Så här långt in i säsongen blir det ännu tydligare att det är poängen i tabellen som är det viktiga. Inte dina egna. Du spelar för något annat, något större, än det, säger 31-åringen.

Hur mycket saknades Oscar Fantenberg?

– Han lyfter många minuter varje kväll och är någon som du kan lita på hela tiden. Så klart att det märks av. Men det är ingen ursäkt. Det ska inte behöva se ut så här ändå. Vi är sex andra backar som ska kunna göra det bättre. Släpper du sex mål är det inte ofta du vinner i den här ligan.

– Annars tycker jag att det har varit rätt mycket positivt på slutet. Vi har spelat bra, jagat motståndarna och satt press högt upp. Det blir viktigt att fortsätta så.

Linus Hultström kommer tillbaka till vikten att snarast möjligt vända den negativa hemmatrenden. Till att börja med väntar stentuff bortamatch mot Växjö, men sedan rivalmöte med HV 71 inför fullsatta läktare på lördag.

– Att förlora så här mycket är en sak som inte är acceptabel nånstans. Just att hitta tillbaka till den känslan där vi vet att vi är starka i 60 minuter och framförallt i sista perioden. Att vi pushar på oavsett vad det står och får skön hjälp av publiken. Det blir oerhört viktigt inför det som komma skall

– Både för slutet av grundserien och till slutspelet. Oavsett var vi hamnar i tabellen behöver vi ta vara på hemmaplan, säger han.

Många spelare hamnade på minus mot Färjestad, men Hultström hörde till undantagen och var inte inne på något mål bakåt.

– Det är något som man fått jobba på hela karriären. Det blir en del pikar för att man är svag defensivt.

Det lär bli en annan typ av ishockey mot Växjö.

– Det blir det säkert. Mer uppstyrt. Mot Växjö vet du att om du får tre chanser så ska du helst utnyttja allihop för du får slita för varje millimeter. Det blir lite mer som schack. Var det innebandymatch nu så blir det schackmöte på torsdag, säger Linus Hultström med ett snett leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!