Lindell: "slarvigt och stressigt i försvaret"

Premiärnerverna blev för tunga att bära på för Linköping IBK. I den andra perioden kom ett ras mot Rönnby Västerås som de aldrig lyckades hämta upp. Libk:s enda målskytt blev Stina Lindell i 1-6-förlusten.

Libk:s Stina Lindell gjorde lagets enda mål i den tunga 1-6-förlusten.

Libk:s Stina Lindell gjorde lagets enda mål i den tunga 1-6-förlusten.

Foto: Rebecca Candevi

Innebandy2019-09-22 18:39

Det var en jämn första period i matchen mellan Linköping innebandy och Rönnby Västerås. Men i början av andra tappade Libk allt i några minuter och helt plötsligt hade de tre mål i baken. 

– Vi startade matchen väldigt bra då vi spelade lugnt och hittade till vårt spel. Men i början av andra tappade vi några lätta mål redan från start, säger Libk:s center Stina Lindell. 

Vad är det som händer vid raset? 

– Vi slarvar i försvaret, går inte upp på de spelarna man ska ha och är lite stressade. Vi hjälpte inte vår målvakt som vi skulle och de kunde sätta dit några snabba, förklarar Lindell med en suck. 

Även 0–4 kom innan den sista periodpausen. Men i andra började hemmalaget bättre och Stina Lindell fick sätta lagets enda mål i powerplay. 

– Vi gick ner på två femmor och bara körde fullt ös. Vi stukturerade upp spelet lite mera och gick in och gjorde allt. Jag tycker ändå vi jobbade oss upp då vi hade flera returer som vi var nära på att sätta. Men deras målvakt var väldigt bra, säger Lindell.

Ni gör bara ett mål framåt. Vad är det som inte klaffar där? 

– Vi skjuter inte. Vi vågar inte skjuta. Vi måste börja lassa mer skott på mål. Skjuter vi inte kommer det aldrig bli några mål. 

Vad är det som fäller avgörandet sen?  

– Jag skulle nog säga att det är att det är slarvigt och stressigt i försvaret från vår sida. De satte sina lägen när vi inte stod helt rätt. Sedan var också många nervösa inför seriepremiären. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!