MFF-stjärnan: Tror att BP kan störa Elfsborg

Malmö FF uppträdde som ett SM-guldlag i 45 minuter – i andra akten skakade bottenlaget Brommapojkarna om den allsvenska serieledaren. I nästa omgång ställs BP mot tabelltvåan Elfsborg. –Jag tror att de absolut kan störa Elfsborg, säger MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin efter 2–1-segern.

Malmö FF och anfallaren Isaac Kiese Thelin slog Brommapojkarna med 2–1.

Fotboll2023-10-02 21:11

Malmö FF går en kamp om SM-guldet med framför allt Elfsborg – Brommapojkarna kämpar frenetiskt för att undvika nedflyttning eller kvalspel.

Det märktes inte under den andra halvleken inför drygt 20 000 åskådare på stadion i Malmö.

MFF dominerade den första akten och 2–0-ledningen i paus var i underkant, men sex minuter efter pausvilan reducerade BP (Oscar Pettersson). Därefter handlade det mesta om bottenlaget. MFF var ett skakat lag.

"Kan vända så snabbt"

– Jag vet inte om det är det mentala som kommer in. Vi löser det inte på det bästa sättet, men vi fajtas och står upp för varandra. Vi försvarar vårt mål, säger norrmannen Oliver Berg.

– Det kan vända så snabbt. Jag har ingen bra förklaring till det, men vi måste ju kunna hantera det bättre, fortsätter Berg.

Malmö fick klara sig utan mittbacken Pontus Jansson mot BP. 32-åringen har stängts av i två matcher för att förolämpat en dopningskontrollant efter bortamatchen mot Djurgården i mitten av juli.

– Det är klart att han saknas, just att ta tag i saker. Samtidigt har vi som är där ute ett ansvar att ta tag i det och nu var inte Pontus där. Men det gjorde vi inte tillräckligt bra i andra halvlek, säger MFF-målvakten Johan Dahlin.

Norrmannen Oliver Berg har nu startat i fem raka allsvenska matcher för MFF sedan han värvades från den allsvenska konkurrenten Djurgården i slutskedet av augusti. Facit är två mål och tre assist – de två senaste framspelningarna kom mot BP.

Först spelade han fram Sebastian Nanasis till ledningsmålet i den åttonde minuten och fem minuter senare slog han hörnan som Derek Cornelius knoppade in. Eftersnacket handlade dock mest om MFF:s insats i andra halvlek.

– Vi kan bättre, men det är tre poäng in på kontot. Det är fint, säger Oliver Berg med ett leende.

"Kan störa Elfsborg"

Med 55 poäng leder MFF allsvenskan – en poäng före Elfsborg med fem matcher kvar att spela.

– Vi har allt i egna händer. Det är upp till oss att göra vårt. Att vinna matcher är det som spelar någon roll i det här skedet av säsongen, säger MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin.

För MFF väntar Kalmar på bortaplan. Elfsborg gästar BP i nästa omgång.

– Jag tror att de absolut kan störa Elfsborg. BP är bättre än vad tabellen säger. De spelar bra och har väl haft lite otur med resultaten de senaste matcherna, säger Kiese Thelin.

Rättad version: Nu med rätt spelplats i faktarutan för Elfsborgs två kommande matcher.

MFF-mittbacken Pontus Jansson (trea från vänster) är avstängd i två matcher och stod i publiken när Malmö slog BP med 2–1.
Fakta: Guldstriden i allsvenskan

1) Malmö FF, 55 poäng, (+31 i målskillnad)

Återstående spelschema: 8/10 Kalmar (b), 22/10 Varberg (h), 29/10 IFK Norrköping (b), 5/11 Häcken (b), 12/11 Elfsborg (h).

2) Elfsborg, 54 poäng (+27).

Återstående spelschema: 8/10 Brommapojkarna (b), 23/10 AIK (h), 30/10 IFK Göteborg (b), 5/11 Degerfors (h), 12/11 Malmö FF (b).

3) Häcken, 50 poäng (+27).

Återstående matcher: 8/10 Hammarby (b), 22/10 IFK Norrköping (h), 29/10 Mjällby (b), 5/11 Malmö FF (h), 12/11 Brommapojkarna (b).