Boxholm cupmästare efter målkalas

Boxholm gjorde en riktig höjdarmatch inför hemmapubliken på Svartåvallen och blev till slut för svåra för Assyriska i finalen av Danske Bank Cup.

Boxholm stod emot Assyriskas sista stora slutforcering och höll undan – till slut.

Fotboll2019-09-18 22:00

Resultatet, 5–4, kändes nästan i underkant.

– Jag tror vi är väldigt tråkiga att möta. När vi väl får chansen smäller det , sa backen Erik Henriksson, som blev tvåmålsskytt i en smått galen match.

Med ett gruppspel som inleddes i mitten av februari hade vägen varit lång och snårig för de bägge finallagen som skrällde mot Sleipner respektive Linköping City i semifinalerna.

– Vi har presterat bra mot två division 1-lag och avslutar med en riktig plattmatch, suckade Assyriska-målvakten Edvard Setterberg.

När ena laget tillhör en lägre serie erhåller detta lag en straffspark för varje division som skiljer lagen. Det är vad som gäller genom hela cupspelet – och då Boxholm är hemmavarande i division 4, och Assyriska i division 2, hade hemmalaget således två straffar till godo.

Nu skulle det till en början inte behövas då Erik Henriksson chockade Assyriska när han stötte in 1–0 direkt i matchinledningen.

Däremot skulle Assyriska kvittera när Esat Jashari lyckades hitta rätt innan pausvilan.

Men med klockan på 60 minuter stegade Danny Chalmers ensam upp till straffpunkten och förvaltade en av bonusstraffarna. Det målet skulle helt paralysera Assyriska – som istället för att skölja över Boxholm tappade allt.

Spelmål till 3–1 och 4–1 följde och när Danny Chalmers gjorde 5–2, på en andra bonusstraff, med fem minuter kvar kändes det helt avgjort.

– Det känns nästan sjukt att säga... men vi borde ha avgjort tidigare, sa Henriksson om de två sent insläppta målen som dock inte skapade mer än lite nerv.

Tack vare segern är Boxholm klara för kvalet till Svenska Cupens gruppspel.