Rallyprofilen från Linköping är död

Ett välbekant idrottsansikte i Linköping har gått bort. Rallyprofilen Peter Appelskog är död. Han avled i sviterna av en längre tids sjukdom.

Peter Appelskog.

Peter Appelskog.

Foto: Rebecca Candevi

Bilsport2024-04-05 17:05

– Det känns fruktansvärt tomt just nu, säger Jörgen Fornander, en annan stor rallyprofil, när vi ber honom beskriva sin nära och mångårige vän.

Hyllningarna till Peter Appelskog – som också var ett välkänt namn på stora bilföretaget Appelskogs Bil i Linköping – strömmar in på sociala medier. I ett känslosamt inlägg på Facebook skriver bland annat hans bror Henrik Appelskog, som även han satsat på rallysporten:

"Min älskade bror, min stora idol, min bäste vän, min chef, min kollega och min rallyförare finns inte längre hos oss. 

Så mycket roligt vi har gjort tillsammans, så mycket stöd och support jag fått under alla år. Jag har så mycket mer jag hade hoppats att vi skulle få uppleva ihop. 

Du har alltid betytt så mycket för mig och jag kommer att sakna dig så fruktansvärt mycket! Hälsa mamma!"

Jörgen Fornander är en av många som minns Peter Appelskog med stor värme.

– Jag har svårt att ta in det. Jag kommer att sakna våra konversationer och samtal enormt mycket. Han kommer att vara saknad av många, inte minst inom rallysporten. En otroligt omtänksam och varm person. Minnena kommer för alltid finnas kvar och tankarna går till hans närmaste i denna tunga stund, säger han.

Hur var han som rallyförare?

– Snabb, duktig och viljestark. Alltid med bra ordning på material och team.

Peter Appelskog, som bodde i Linköping och hade Östergyllen som klubbadress, blev 58 år. Vi har varit i kontakt med hans familj som godkänt att vi skriver om dödsfallet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!