Händelsen ska ha utspelat sig för nästan exakt ett år sedan. En man blev upphämtad i centrala Norrköping. I bilen satt tre personer – varav en var en man som han tidigare köpt narkotika av.

Mannen, målsägaren, som blev upphämtad hade en skuld till en av de i bilen, ursprungligen på 1 300 kronor. Men enligt mannen som satt i bilen, gärningsmannen, var skulden nu uppe i 5 000 kronor.

Med i bilen fanns två övriga män som knarkköparen inte kände igen. Under en två timmar lång bilfärd utsattes målsägaren för misshandel i form av slag i ansiktet.

Artikelbild

| Denna bild är ett montage.

De i bilen ska också ha hotat genom att trycka en pistol mot hans ben och sagt att de skulle skjuta honom i knäskålarna. Bilgänget ska även ha föreslagit att målsägaren kunde dra in pengar genom att låna pistolen och råna en butik.

När den bortrövade förklarade att han inte tänkte göra något rån, kördes bilen ut till skogsparti nordväst om Norrköping. Där fick han, enligt åtalet, sätta sig mot ett träd och därefter band de fast honom med bland annat lastband och buntband. Örngott från en kudde stoppades i hans mun. Där skulle han få sitta länge.

– Dom sa att dom tänkte lämna mig över natten. Jag tänkte, vad fan ska jag göra nu, säger den bundne mannen i förhör.

Men bara några minuter efter att bilen åkt från platsen lyckades mannen rycka sönder buntbanden och kunde slita sig loss. Han tog sig till ett hus i närheten där han knackade på.

Artikelbild

| Misstänkt människorov. Polisen har utrett ett ärende där en Norrköpingsbo blev bortrövad och fastbunden. Tre män åtalas nu.

Ett år senare åtalas nu tre män, två 18-åringar och en 21-åring, för människorov. I förhör har 21-åringen, som ville driva in sin skuld, erkänt gärningen. Målet med bilresan var dock bara att skrämma mannen, inte att göra honom illa.

De två 18-åringarna uppger att de inte har något med saken att göra.