Oklart vad nämnden tycker om parkeringtaxa i Råssnäs

Vid samhällsbyggnadsnämndens senaste sammanträde hölls information och diskussion om parkeringstaxa i Råssnäs. Hur nämnden ställer sig i frågan återstår att se.

Arkivbild. Samhällsbyggnadsnämnden har diskuterat om det ska införas parkeringstaxa i Råssnäs. Caroline Unéus (M), ordförande.

Arkivbild. Samhällsbyggnadsnämnden har diskuterat om det ska införas parkeringstaxa i Råssnäs. Caroline Unéus (M), ordförande.

Foto: Anders Törnström

Motala2023-04-13 08:39

Ska det införas parkeringstaxor i Råssnäs? Frågan diskuterades av nämnden, med bland handlingarna fanns skrivelsen från Motala Segelsällskap som vill att det blir ett nej i frågan. Hur samtalen gick eller vartåt det lutar vet vi inte.

– Jag kan inte föregå nämndens beslut, jag kan inte säga vad alla andra sagt i nämnden, säger Caroline Unéus (M), ordförande samhällsbyggnadsnämnden.

Frågan om parkeringstaxa kommer att komma upp igen vid senare tillfälle.

I januari klubbade fullmäktige nya parkeringsavgifter. I beslutet ingick också att göra en utredning av parkeringarna i Råssnäs. Förslaget till beslutet kom från samhällsbyggnadsnämnden.

Varför har man gett uppdrag att se över parkeringarna i Råssnäs?

– Uppdraget kommer från att vi skulle se över parkeringssituationen i Motala kommun.

Ser ni några problem i just Råssnäs?

– Vi återkommer där, jag kan inte föregå nämndens beslut, säger Caroline Unéus.

Ser ni några risker med att en parkeringstaxa skulle kunna påverka föreningsliv och sådant negativt i Råssnäs?

– Jag har inga kommentarer på den, jag återkommer när vi har haft nämnden. Hur vi har ställt oss.

Motala Segelsällskap, och flera andra idrottsföreningar som finns i området, tycker att man borde öppna Råssnäsfältet, och låta folk parkera där, de dagarna under sommaren det blir fullt med bilar.

Är det ett alternativ man kan titta på?

– Det är det som den här trafikutredningen tittar på om man kan göra så eller inte. Det ligger på gata- och parks nivå att titta på det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!